Meizu M8, iPone-ul chinezesc, gata de lansare

23.01.2009
Meizu M8, iPone-ul chinezesc, gata de lansare

Când am avut posibilitatea să testez în urmă cu doi ani un player MP3 de la Meizu am fost plăcut impresionat atât de construcţie, cât şi de interfaţă. Pentru un produs 100% chinezesc, arăta foarte bine. Desigur, se puteau recunoaşte câteva locuri unde producătorul se inspirase la concurenţa cu nume pe piaţă, însă nu erau deranjante. Istoria telefonului Meizu M8 este direct legată iPhone. Compania chinezească şi-a anunţat planurile de-a lansa un telefon similar odată cu cel de la Apple. Din nefericire pentru ei, a doua versiune a iPhone-ului este deja pe piaţă şi telefonul lor nu fost lansat încă.

Meizu M8, gata de lansare

Şi totuşi, mai bine mai târziu decât deloc, iată că cei de la Meizu pregătesc cu mare vâlvă lansarea lui M8 în China. Chiar la începutul anului, compania a deschis un magazin în centrul Shenzhen-ului unde chiar au vândut câteva telefoane M8. Pentru a spori încrederea publicului, Meizu a publicat SDK-ul pentru dezvoltarea de aplicaţii. Telefonul va suporta funcţiile Copy/Paste, sincronizarea cu calendarul din Outlook, înregistrarea video, un sistem de backup şi de management al aplicaţiilor (task manager). Lansarea în China va avea loc în martie.

O versiune initiala, foarte asemanatoare cu iPhone-ul

Noi ceilalţi va trebui să aşteptăm şi să vedem cum decurg lucrurile deoarece avocaţii Apple probabil că au deja mapele pregătite pentru a intenta un proces companiei chineze. Destul de multe elemente de interfaţă şi design pot fi considerate de la „foarte asemănătoare” până la „identice” cu cele întâlnite la iPhone. Mai jos puteţi viziona un clip cu o scurtă prezentare a telefonului în carne şi oase.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News