Meizu pregăteşte Pro 7 cu display borderless care acoperă 100% din suprafaţa dispozitivului

15.11.2016
Meizu pregăteşte Pro 7 cu display borderless care acoperă 100% din suprafaţa dispozitivului

Mi Mix de la Xiaomi a demonstrat că smartphone-urile încă nu au atins limita designului, iar acum mai multe companii încearcă să ofere dispozitive similare cu acesta, cu un display imens într-un format fără margini. Conform unor informaţii scăpate pe internet, şi Meizu pregăteşte lansarea unui dispozitiv similar, care promite să integreze şi mai multe tehnologii în premieră decât Mi Mix.

Imaginile care au apărut pe Weibo descriu noul Meizu Pro 7 Brimless, un smartphone pătrăţos, cu ecran de 5,62” fără margini, care va beneficia de un senzor de amprentă ultrasonic integrat direct în display. Acesta va aborda un raport de aspect mai ciudat de 2:1, cu rezoluţie 2160 x 1080 pixeli, care va acoperi aproape în totalitate partea din faţă a dispozitivului. Corpul lui Pro 7 Brimless va măsura 6,5mm în grosime, iar camera foto frontală va putea fi ascunsă atunci când nu este folosită, folosind un sistem mecanic de mişcare.

Se pare că meizu va integra un sistem de încărcare rapidă ultraperformant „m Charge 4.0”, care poate aduce acumulatorul de la 0 la 100% în doar 40 de minute atunci când este conectat la un adaptor de priză cu putere de 3 A.

Nu este clar încă ce model de chipset va alege Meizu pentru noul Pro 7, însă probabil că va folosi un model MediaTek, asemeni modelelor sale de top din trecut. De asemenea, imaginile sugerază că vorbim despre un dispozitiv cu 6 GB memorie RAM, opţiuni de 64 sau 128 GB spaţiu de stocare şi cameră foto frontală de 8 megapxieli. Sistemul de operare va fi evident proprietarul Flyme OS în versiunea 5.1, bazat pe Android 6.0 Marshmallow.

Data de lansare pare să fie programată pentru Ajunul Crăciunului, pe 24 decembrie, însă evenimentul va avea loc în China, unde nu se sărbătoresc în mod oficial sărbătorile creştine.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult