Meizu Zero, primul telefon fără butoane, are acum preţ oficial şi poate fi comandat

Meizu Zero, primul telefon fără butoane, are acum preţ oficial şi poate fi comandat

Producătorii chinezi continuă să ia prin surprindere piaţa smartphone lansând produse cu design mult mai îndrăzneţ decât brandurile consacrate. După ce anul trecut am privit cu uimire către VIVO NEX S, primul smartphone cu design all-screen şi cameră foto retractabilă, acum este rândul celor de la MEIZU să agite apele dezvăluind un smartphone complet lipsit de butoane şi conectori.

Cu nume sugestiv, Meizu Zero vine într-o carcasă perfect etanşă, neîntreruptă de butoane laterale, port USB sau tăviţă pentru cartele SIM. În locul unui notch sau a unui display perforat, Meizu Zero foloseşte un design puţin învechit, cu benzi negre deasupra şi sub display. Ecranul AMOLED măsoară 5,99”  şi are margini curbate pe lateral, la fel ca telefoanele Samsung de generaţie recentă.

Fără orificii pentru casca audio Meizu Zero redă sunetul direct prin sticla ecranului, transformată în difuzor cu ajutorul unui inductor piezoelectric lipit la partea din spate.

Încărcarea telefonului se face exclusiv wireless, Meizu lăudându-se cu un sistem de încărcare „Super mCharge Wireless” la 18W, de două ori mai rapid decât soluţia întâlnită pe telefoanele Samsung şi semnificativ mai rapid decât cel de la Apple. Butoanele laterale sunt înlocuite cu o suprafaţă tacticlă pe lateralele dispozitivului, care oferă răspuns haptic prin vibraţii la apăsare, în timp ce cartela SIM este înlocuită cu un modul eSIM care poate fi înregistrat la operatorul preferat de telefonie mobilă.

Finanţat în cadrul unei campanii Indiegogo, Meizu Zero poate fi comandat pentru suma de 1299 dolari, doritorii urmând să primească telefonul numai după ce campania va fi strâns finanţarea minimă de 100.000 de dolari necesară pentru începerea producţiei de serie. Deocamdată, singurul prototip existent, folosit pentru a demonstra noul design în faţa publicului, a fost adjudecat contra sumei de 2999 dolari. În mod normal, nu este o idee prea bună să comanzi un produs netestat, aflat la începutul campaniei de finanţare. Însă Meizu un producător smartphone cu reputaţie bună, iar telefonul Meizu Zero are şanse bune să depăşească ţinta de finanţare propusă la timp pentru respectarea termenului de livrare promis pentru luna aprilie 2019.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult