Meizu Zero: primul telefon fără butoane, fără port USB, fără difuzoare şi fără cartelă SIM

24.01.2019
Meizu Zero: primul telefon fără butoane, fără port USB, fără difuzoare şi fără cartelă SIM

Meizu este un producător de smartphone-uri nu foarte mare în comparaţie cu giganţii de pe piaţa din China precum Vivo, Xiaomi sau Huawei. Se pare însă că ambiţiile sale sunt destul de mari în ultima perioadă. După modelul Meizu Pro 7 cu display pe partea din spate şi modelul 16th cu design mai modern, compania încearcă să inoveze cu noul Meizu Zero, primul dispozitiv anunţat fără port USB, fără butoane laterale şi fără tăviţă pentru cartele SIM.

Practic, Meizu anunţă un dispozitiv care să concureze cu Vivo Apex, înainte ca Vivo Apex să devină un produs comercial adevărat. Avem de a face cu un smartphone nu foarte arătos din partea din faţă, acesta folosind un design nu foarte diferit faţă de cel pe care Samsung l-a utilizat în ultimii doi ani. Astfel, pus în comparaţie cu ultimele apariţii de pe piaţă, acesta pare puţin învechit. În locul uni notch sau a unui display perforat, Meizu Zero vine cu un design cu margini deasupra şi sub display, cu margini curbate pe lateral.

Camera frontală este integrată în rama de sus, în timp ce un senzor de amprentă este integrat în display, nu sub acesta sau pe partea din spate. Ecranul AMOLED măsoară 5,99” şi cel mai probabil vine cu rezoluţie Full HD+. Acesta mai oferă un avantaj însă. Având în vedere că telefonul Meizu Zero nu are niciun orificiu pe suprafaţa sa în afară de cele pentru microfoane, sunetul trebuie să vină de undeva. Compania prezintă astfel sistemul mSound 2.0, care foloseşte vibraţiile panoului AMOLED pentru redarea sunetului. Cel mai probabil, acesta este un panou produs de LG Display, întrucât compania coreeană prezintă astfel de tehnologii de câţiva ani deja.

Galerie foto

Încărcarea telefonului, în lipsa unui port USB, se face exclusiv wireless, Meizu lăudându-se cu un sistem de încărcare „Super mCharge Wireless” la 18W, de două ori mai rapid decât sistemul folosit de Samsung (9W) şi semnificativ mai rapid decât cel de la Apple. Butoanele laterale sunt înlocuite cu o suprafaţă tacticlă pe lateralele dispozitivului, care oferă răspuns haptic prin vibraţii la apăsare, în timp ce cartela SIM este înlocuită cu un modul eSIM.

Desigur, primul telefon fără orificii la exterior şi fără butoane va fi şi rezistent la apă, întrucât nu prea are pe unde să mai intre apa. Meizu spune că modelul Zero este certificat pentru rezistenţă la apă şi praf la standardul IP68.

Din păcate, platforma hardware nu este una tocmai nouă. Deşi nu avem informaţii despre RAM şi stocare, chipset-ul folosit de Meizu Zero este Snapdragon 845, modelul de top de anul trecut de la Qualcomm. Având în vedere că Meizu foloseşte de multe ori chipset-uri MediaTek sau Exynos din gama de medie, alegerea unui model Snapdragon pare să fie un mult aşteptat upgrade pentru gama sa de dispozitive de top.

Compania nu a confirmat încă un preţ sau o dată de lansare, însă cel mai probabil, aceste detalii vor fi anunţate la Mobile World Congress la sfârşitul lunii următoare.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult