Mi MIX 4 Pro Max ar putea fi primul telefon pliabil Xiaomi, cu ecran de la China Star

11.03.2021
Mi MIX 4 Pro Max ar putea fi primul telefon pliabil Xiaomi, cu ecran de la China Star

Anul 2021 ar putea marca intrarea Xiaomi pe piața de dispozitive cu ecran pliabil. Deja am văzut primele fotografii „spion” cu un astfel de dispozitiv folosit într-un mijloc de transport în comun, însă acum avem și noi detalii tehnice despre acesta. Numele telefonului ar putea fi Xiaomi Mi MIX 4 Pro Max și, se pare că, spre diferență de alți producători care apelează la Samsung, LG sau BOE pentru ecrane pliabile, Xiaomi va alege o altă companie, tot de origine chineză pentru furnizarea de paneluri OLED.

Mi MIX 4 Pro Max ar putea fi lansat în viitorul apropiat

Digital Chat Station a publicat pe Weibo noi informații despre telefonul pliabil de la Xiaomi. Numele Mi MIX 4 Pro Max pare să fie unul cam lung și complicat, însă ar putea avea sens în contextul dispozitivelor din portofoliul său. Compania folosește numele Mi MIX pentru dispozitive care testează noi tehnologii, iar un ecran pliabil se încadrează perfect în tradiția acestei serii. Întrucât ultimul model MIX lansat a fost Mi MIX 3, un model „4” ar putea fi următorul. Ultimele două elemente ale numelui sugerează că MIX 4 va fi însă o serie, iar modelul pliabil „Pro Max” va fi cel de top.

Conform informațiilor noi publicate de DCS, Xiaomi ar putea colabora cu producătorul de ecrane China Star (CSOT). Ecranul pliabil, de la interiorul dispozitivului, va oferi o diagonală de 8,0”, mai mare decât cea de pe Galaxy Fold2, dar de dimensiuni similare cu noul Huawei Mate X2. Panelul ar putea oferi o experiență fluidă, cu refresh rate de 90 sau 120 Hz, însă aceste detalii nu sunt încă finalizate. La exterior, Mi MIX 4 Pro Max ar putea integra un ecran de 6,38”.

Camera ar putea fi un punct forte al acestui model, întrucât este așteptată utilizarea unui senzor Sony IMX700y pentru camera principală, plus o cameră secundară cu zoom optic 10x.

Acesta ar putea fi însă doar unul dintre cele trei dispozitive pliabile care se zvonește că ar fi în dezvoltare în cadrul Xiaomi. Un alt dispozitiv, probabil o tabletă pliabilă, va folosi totuși panel Samsung, aceasta fiind protejată de stratul de „sticlă ultra-subțire” (Ultra Thin Glass), caracteristic modelelor pliabile din gamele Galaxy Z Fold și Z Flip. Nu există foarte multe detalii despre telefonul cu ecran pliabil la exterior, însă.

via GizChina

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult