Microsoft a reușit să „strice” ambele modele Surface Duo cu o actualizare de firmware insuficient testată

01.06.2023
Microsoft a reușit să „strice” ambele modele Surface Duo cu o actualizare de firmware insuficient testată

Create ca o alternativă mai accesibilă pentru telefoane pliabile „veritabile”, gama Surface Duo nu pare că va mai primi o continuare din partea Microsoft, însă dezvoltatorul Windows se face acum vinovat și de „sabotarea” utilizatorilor rămași.

Lansând prima generație Surface Duo într-un moment când platforma Android încă nu dispunea de prea mult suport pentru telefoane cu două ecrane (sau ecran pliabil), Microsoft a trebuit să dezvolte aproape de la zero interfața și funcțiile necesare unui astfel de gadget. Doar că, după lansarea Surface Duo 2 a fost destul de clar că inițiativa asumată de Microsoft nu are mari șanse de reușită, telefoanele pliabile oferind funcționalitate superioară și la prețuri tot mai accesibile.Însă asta nu poate fi o scuză pentru actualizări firmware defectuoase, care să compromită buna funcționare a dispozitivelor deja vândute.

Semnalată atât la prima generație Surface Duo (lansată în anul 2020), cât și la generația Surface Duo 2 lansată un an mai târziu, problema se manifestă prin repornirea spontană a telefonului.

Potrivit investigațiilor neoficiale, s-ar părea că la sursa neplăcerilor ar fi conexiunea Wi-Fi, dezactivarea completă a acestei funcții și folosirea conexiunii de date mobile pentru acces la internet prevenind noi crash-uri de OS. Investigând și mai departe sursa problemelor, căutarea se oprește la ultimul patch de securitate distribuit în luna mai.

Din păcate, repornirea spontană a telefonului nu este cel mai rău lucru care se poate întâmpla, utilizatorii Surface Duo fiind întâmpinați și cu un mesaj solicitând resetarea dispozitivului la setările de fabrică. Alerta introdusă ca un mecanism de ultimă instanță pentru „salvarea” dispozitivelor prinse în boot-loop (repornire continuă) este de fapt nejustificată, utilizatorii trebuind doar să o ignore pentru a continua cu pornirea telefonului. În schimb, dând curs acestei solicitări vei pierde și datele stocate pe telefon, fără ca problema de fond să fie rezolvată.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult