Microsoft va reface designul Surface Duo 3, livrând un dispozitiv cu ecran pliabil veritabil

11.01.2023
Microsoft va reface designul Surface Duo 3, livrând un dispozitiv cu ecran pliabil veritabil

Dezvăluit chiar în timp ce Samsung făcea furori cu al său Galaxy Fold, prima generație Surface Duo a evitat căderea imediată în irelevanță doar mulțumită prețului atractiv, apărând ca o soluție de compromis pentru cumpărătorii care nu-și permiteau un telefon pliabil „veritabil”. Surface Duo 2 a câștigat timp cu ajutorul inovațiilor software, de așteptat la un dezvoltator de talia Microsoft. Probabil, din inerție, Microsoft a proiectat Surface Duo 3 cu același design dual-screen ca și primele două modele din serie, ajungând în ultimul moment la concluzia că nu poate continua pe aceeași direcție.

Potrivit informațiilor obținute din surse apropiate companiei americane, Microsoft a mers până aproape în ultima clipă cu designul Surface Duo 3 bazat pe ecrane distincte, mizând doar pe subțierea ramei laterale și apropierea celor două ecrane, încât acestea să pară aproape unite la utilizare normală. Un alt atu pentru Surface Duo 3 ar fi fost și balamaua cu deschidere la 360°, permițând obținerea unui telefon cu ecran față-verso. Direcția a fost schimbată abia după ce studiile de piață au arătat că preferințele consumatorilor s-au schimbat prea mult în direcția telefoanelor pliabile.

Microsoft Surface Duo

Așteptată abia spre finalul acestui an, noua versiune Surface Duo 3 va avea un ecran interior pliabil bun și ecran exterior plat. Potrivit acelorași surse de zvonuri, designul selectat de Microsoft împarte unele trăsături cu seriile de produse Vivo X Fold și Honor Magic Vs.

Tot pe surse aflăm și că Microsoft va încerca să-și diferențieze mai bine produsele, comparat altor dispozitive bazate pe Android. Altfel spus, versiunea de Android va veni cu interfață puternic modificată și o selecție personalizată de servicii și aplicați exclusive. Desigur, sincronizarea și interconectarea cu platforma Windows PC va avea un rol important.

Mai mult, gama Surface Duo nu este singura pregătită de Microsoft, compania americană experimentând de ceva timp cu diverse formate și experiențe Android, unele idei având șanse reale să fie transpuse în produse comerciale.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult