Microsoft brevetează un înlocuitor Surface Duo cu ecran la 360 grade, pliabil spre exterior și interior

28.05.2022
Microsoft brevetează un înlocuitor Surface Duo cu ecran la 360 grade, pliabil spre exterior și interior

Dând greutate brevetului recent acordat pentru Microsoft, furnizorul LG Display a demonstrat recent un ecran OLED care întrunește exact aceste criterii.

Potrivit celui mai recent brevet acordat pentru inovații pe segmentul telefoanelor inteligente, Microsoft Surface Duo ar putea avea o continuare absolut spectaculoasă, luând forma unui smartphone pe care îl poți plia cu ecranul spre interior, sau la exterior, după cum ai chef.

Lansat mai târziu decât era cazul, după ce Samsung a reușit deja să-și impună propriul design Galaxy Fold, Surface Duo a fost un telefon cu două ecrane complet separate, Microsoft mizând pe propria expertiză la partea de software pentru atragerea de utilizatori fideli. Doar că, la momentul lansării software-ul nu a fost chiar atât de bine „coapt” pe cât și-ar fi dorit gigantul american, cumpărătorii Surface Duo rămânând doar cu consolarea unui preț ceva mai mic, decât ar fi plătit pentru alternativa Galaxy Fold.

Între timp, Microsoft dar și Google au făcut progrese majore cu optimizarea părții de  software, rămânând doar ca noul design să fie „împachetat” folosind hardware potrivit scopului. Iar noul brevet Microsoft pare să descrie tocmai produsul așteptat, luând forma unui smartphone cu ecran la 360 grade, pliabil și rulabil în același timp.

Dispozitivul descris de Microsoft ar urma să fie prevăzut cu o balama inovatoare, permițând ecranului pliabil să se muleze după conturul carcasei la plierea spre exterior, respectiv să-și strecoare surplusul de lungime într-un gol special format, atunci când plierea se face spre interior. Iar pentru ca suprafața ecranului să rămână perfect plană și în modul extins, unul dintre capetele ecranului ar urma să gliseze sub rama laterală.

Per total, se pare că avem de-a face cu un pliabil foarte complex din punct de vedere mecanic, însă LG Display vine să confirme că tehnologia există și ar putea fi viabilă într-un produs comercial. Potrivit informațiilor furnizate de LG, ecranul în cauză este un model cu diagonală de 8 inch și rezoluție 2480×2200 pixeli, protejat cu sticlă UTG (Ultra-Thin-Glass) furnizată de Samsung și proiectat pentru o anduranță de 200.000 acțiuni pliere/depliere.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult