Microsoft lucrează la un smartphone propriu

03.10.2012
Microsoft lucrează la un smartphone propriu

Se pare că Microsoft este interesat de un terminal care să-i poarte numele. Nu ar fi prima dată când gigantul software lansează un telefon. Vă mai amintiţi de Kin One şi Kin Two? Cele două terminale au fost lansate în 2010, însă au fost retrase de pe piaţă în mai puţin de două luni datorită vânzărilor foarte slabe. Ele au fost considerate verişoarele smartphone-urilor cu Windows Phone. Odată cu lansarea lui Windows Phone 8, producătorul sistemului de operare vrea să aibă un terminal propriu.

Microsoft Kin One şi Kin Two

Decizia Microsoft este cel puţin interesantă şi vine cu multe semne de întrebare. Microsoft a colaborat foarte bine cu Nokia pentru lansarea unor modele de top cu Windows Phone 7 şi 7.5. De curând, HTC a lansat două terminale ce includ chiar numele sistemului de operare în denumirea lor. Cu toate acestea, Microsoft vrea un telefon cu sigla Microsoft pe el. Precendetele nu lipsesc. Google are seria de dispozitive Nexus. Ele sunt construite de diverse companii, însă Google îşi pune sigla pe ele.

Windows Phone 8S by HTC

Unul din avantajele unui astfel de telefon ar putea fi acela că update-urile la sistemul de operare ar veni foarte repede. Pe de altă parte, sunt voci care spun că Microsoft s-ar putea să nu fie mulţumit cu oferta actuală de terminale cu Windows Phone şi vrea să se implice şi mai mult. În trecut, Microsoft a apelat la Sharp pentru terminalele Kin. Este posibil ca şi de data aceasta să aleagă un producător mai puţin consacrat pe piaţa internaţională, pentru a nu supăra partenerii majori. Despre telefonul de la Microsoft se spune că a depăşit faza de concept şi se află deja în teste. Aşteptăm mai multe informaţii despre el.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News