Microsoft: Nu ne concentrăm pe Windows Phone în acest an

31.03.2016
Microsoft: Nu ne concentrăm pe Windows Phone în acest an
Microsoft nu a făcut niciun anunţ important legat de smartphone-urile sale Lumia la cea mai importantă conferinţă anuală a companiei, Build. Asta deoarece gigantul software nu se va mai concentra în acest an pe această direcţie de business. 
 
„Vom face câteva lucruri interesante cu telefoanele, dar, deşi în acest an telefoanele sunt o parte importantă a business-ului nostru, acestea nu sunt vârful de lance”, a declarat Terry Myerson, vicepreşedintele companiei responsabil cu platforma Windows. Declaraţia vine la scurt timp după ce Microsoft a închis mai multe conturi de social media dedicate brandului Lumia. 
 
Citeşte şi: Microsoft anunţă Windows 10 Anniversary Update
 
Myerson a adăugat că Microsoft se va concentra în 2016 pe dispozitive precum Surface şi HoloLens. 
 
 
Întrebarea care se pune acum este dacă Windows Phone/Mobile va mai fi vreodată o prioritate pentru companie. În acest moment, cota de piaţă globală a Windows Phone este de aproximativ 1%, iar platforma riscă să dispară dacă Microsoft nu încearcă să o resusciteze, măcar pentru o ultimă oară. 
 
Microsoft a anunţat, la Build 2016, că sistemul de operare Windows 10 este folosit în mod activ pe 270 milioane dispozitive, în creştere cu 70 milioane faţă de luna ianuarie. Cel mai important segment de dispozitive este, potrivit lui Myerson, cel cu ecrane cuprinse între 9 şi 30 de inci. 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult