Microsoft oPhone – cum ar fi dacă ar exista?

24.11.2008
Microsoft oPhone - cum ar fi dacă ar exista?

Se spune că gigantul din Redmond va intra pe piaţa telefoanelor mobile şi nu oricum ci acompaniat de surle şi trâmbiţe. Microsoft oPhone, un concept imaginar ce parodia iPhone-ul şi care a apărut pe Internet în prima jumătate a anului 2007, va fi se pare piesa de rezistenţă la Mobile World Congress 2009 (Barcelona, 16 – 19 februarie 2009). Telefonul realizat în colaborare cu nVidia va aduce mult aşteptatul suflu inovativ pentru oamenii plictisiţi de dispozitive de comunicare gândite pe o filosofie de “plantaţie”.

Video: Microsoft’s oPhone

Designul circular cu laturi rabatabile nu este primul de acest gen, însă ce am văzut până acum au reprezentat doar umile concepte. Unul dintre ele este Pomegranate – telefonul care îţi face cafeaua şi te bărbiereşte. Microsoft nu insistă pe latura cu dotări de ultimă generaţie precum interfaţa multitouch, însă vede în oPhone un gadget practic şi foarte atrăgător când vine vorba de socializare. nVidia are desigur un cuvânt de spus în configuraţia oPhone-ului, iar acela este “Tegra” – un procesor şi o placă video integrate într-un singur cip.

Microsoft oPhone

Nu băgăm mâna în foc pentru aspectul final al gadgetului Microsoft, s-ar putea să fie un pic diferit sau mai bine spus să nu fie – cine ştie? Dar, până în februarie nu mai e mult, aşa că dacă doriţi să participaţi la marele eveniment din Barcelona şi să asistaţi la dezvăluirea ineditului oPhone, aţi face bine să vă rezervaţi încă de pe acum bilete de avion. Umblă vorba prin târg cum că Steve Ballmer în persoană va fi cel care va distribui telefoane gratuite celor care dovedesc că folosesc software original Microsoft. Este probabil la fel de „adevărat” ca şi telefonul din clipul video.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News