Microsoft pregăteşte şase noi dispozitive mobile în 2015

13.07.2015
Microsoft pregăteşte şase noi dispozitive mobile în 2015

În ciuda faptului că Microsoft a anunţat concedierea unui număr mare de angajaţi ai diviziei de mobile, planurile companiei pe această piaţă încă nu sunt afectate. Se pare că anul acesta urmează să vedem nu mai puţin de şase noi terminale mobile noi sub brandul Lumia, inclusiv modele destinate segmentului high-end. Această mişcare nu ar trebui să fie o surpriză pentru nimeni, întrucât compania va lansa în toamnă varianta pentru mobile a sistemului de operare Windows 10.

Informaţiile despre terminalele Microsoft Lumia noi vin din partea evleaks, care a dezvăluit în trecut multe dispozitive mobile înainte ca acestea să fie anunţate sau să ajungă pe piaţă. Deşi nu au fost încă oferite detalii despre noile terminale, există deja zvonuri despre două dintre acestea. Este vorba despre două smartphone-uri de top, cu specificaţii tehnice puţin diferite, însă care vor face parte din noua serie 940. Vârful de gamă se va numi Lumia 940XL şi va integra un chipset Snapdragon 810 de la Qualcomm şi un display cu diagonala de 5,7”, iar modelul mai modest se va numi doar Lumia 940. Acesta va oferi un ecran mai mic, de 5,2″ şi va veni probabil la un preţ mai accesibil.

Restructurările în cadrul diviziei de mobile sunt o consecinţă directă a noii organizări interne a companiei, care a dus la concedierea câtorva angajaţi cheie pentru succesul Microsoft din ultimii ani. Printre aceştia se număra şi Stephen Elop, fostul CEO Nokia, care a ajutat la finalizarea achiziţiei diviziei de mobile de către Microsoft în urmă cu doi ani şi la transformarea ei în Microsoft Mobile. Probabil că vom afla mai multe despre strategia companiei în spaţiul mobil după ce varianta finală a lui Windows 10 se va lansa pe 29 iulie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult