Microsoft pregătește un telefon cu Android, nu cu Windows 11: Surface Duo 2

27.07.2021
Microsoft pregătește un telefon cu Android, nu cu Windows 11: Surface Duo 2

Surface Duo de la Microsoft, lansat în vara anului trecut a reprezentat mai degrabă un concept disponbil la vânzare, decât un smartphone foarte bine închegat. Ideea de productivitate mobilă folosind două ecrane nu era tocmai nouă, fiind testată deja de ZTE în urmă cu mai mulți ani, însă Microsoft pare genul de companie care deține resursele necesare pentru a susține un astfel de dispozitiv. Se pare că modelul Surface Duo original a avut un succes destul de mare încât Microsoft lucrează acum la Surface Duo 2, care va veni cu îmbunătățiri în câteva puncte cheie.

Surface Duo 2 încearcă să repare problemele modelului original

În timp ce originalul Surface Duo a fost lăudat pentru design-ul subțire și balamalele foarte bune, telefonul avea câteva probleme pe partea hardware, dar și software. În primul rând, folosea un procesor învechit, un Snapdragon 855 fără 5G, în timp ce prețul său era de 1.400 de dolari americani, aproape cât un telefon pliabil de top de la Samsung. Mai mult, acesta folosea o singură cameră foto, iar aceea nu era foarte bună, în timp ce software-ul nu era foarte finisat, fiind uneori lent în a schimba orientarea în funcție de ecranul pe care doreai să îl folosești.

Noile informații despre Surface Duo 2 sugerează însă că Microsoft a ascultat criticile utilizatorilor și a încercat să repare majoritatea problemelor. Astfel, hardware-ul va fi unul de top, cu chipset Snapdragon 888, 5G și NFC. Apoi, ecranele vor fi mărite puțin, în timp ce un sistem de trei camere va fi amplasat pe spate. Senzorul de amprentă pare să fie integrat în butonul Power, în timp ce port-ul USB-C este acum centrat pe jumătatea din dreapta. O versiune neagră, pe lângă cea albă, va fi de asemenea disponibilă. Nu știm încă nimic despre preț, dar probabil că și acesta va fi mai mic.

Zvonurile spun că Microsoft ar putea lansa Surface Duo 2 în septembrie sau octombrie.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult