Microsoft prezintă Lumia 830, un smartphone accesibil cu tehnologie PureView

04.09.2014
Microsoft prezintă Lumia 830, un smartphone accesibil cu tehnologie PureView

Echipat cu o cameră foto de 10MP, Lumia 830 pare la prima vedere doar o variantă mai subţire şi mai uşoară a telefonului Lumia 930. Sub capotă, diferenţele sunt însă considerabile.

Nokia Lumia 830 este motorizat de chipsetul Snapdragon 400 (procesor quad-core la 1.2GHz), ajutat cu 1GB memorie RAM şi 16GB memorie internă. Deşi păstrează diagonala de 5, ecranul ales pentru Lumia 830 suportă doar rezoluţie 720p, densitatea de afişare redusă afectând cu siguranţă claritatea imaginii.

Microsoft prezintă Lumia 830, un smartphone accesibil cu tehnologie PureView

Încercând să păstreze aparenţele, Nokia a ales pentru Lumia 830 o carcasă asemănătoare modelului mai costisitor, având şasiul confecţionat din aluminiu şi capac din plastic policarbonat, personalizat în patru variante de culoare: verde, portocaliu, alb şi negru. În plus, a fost păstrat şi suportul pentru încărcare wireless, utilizabil împreună cu adaptorul „DT-903” disponibil ca accesoriu separat. Prevăzut cu conexiune Bluetooth, adaptorul pentru încărcare wireless dispune de mai multe Led-uri pentru notificări, respectiv indicator pentru nivelul de încărcare a bateriei.

Potrivit Microsoft, Lumia 830 integrează camera foto cu cel mai subţire sistem de stabilizare optică folosit până acum pe un telefon Lumia. Din păcate preţul plătit este înjumătăţirea rezoluţiei foto, de la 20MP pentru Lumia 930 la doar 10MP pentru Lumia 830.

Nokia Lumia 830

Pentru început, Lumia 830 este livrat cu platforma Windows Phone 8.1 Update 1, urmând ca Microsoft să ofere actualizarea Lumia Denim la o dată ulterioară, conţinând optimizări pentru camera foto. Potrivit informaţiilor disponibile până acum , actualizarea Lumia Denim introduce suport pentru filmare 4K şi îmbunătăţeşte performanţele camerei foto în condiţii de luminozitate redusă.

Încă purtând logo-ul Nokia pe capacul din spate, telefonul Microsoft Lumia 830 va putea fi găsit în magazine începând cu această lună, la preţul de aproximativ 330 euro (fără taxe).

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult