Modele Sony Xperia de generaţie recentă, livrate cu mod de afişare la 120Hz, dezactivat din fabrică

Modele Sony Xperia de generaţie recentă, livrate cu mod de afişare la 120Hz, dezactivat din fabrică

Xperia XZ Premium, Xperia X Performance, Xperia XZ1 şi alte modele de telefoane Sony includ o funcţie ascunsă ce ar putea permite setarea ecranului cu rată de împrospătare a imaginii la 120Hz, îmbunătăţind claritatea imaginii atunci când derulăm listele de meniuri sau vizionăm clipuri video.

Descoperit de membrii ai comunităţii XDA Developers, butonul care ar permite comutarea modului de afişare nu este funcţional, rămânând de văzut dacă avem de-a face cu o limitare hardware prezentă la anumite modele de telefoane, sau pur şi simplu Sony nu a inclus componentele software necesare.  

Pe lista dispozitivelor care includ opţiunea pentru folosirea ratei de afişare la 120Hz mai intră modelele Xperia X, Xperia XZ, Xperia XZ1 Compact, Xperia XA2 şi Xperia XA2 Ultra. Nu este clar dacă Sony intenţionează să activeze acest mod de afişare printr-o actualizare software ulterioară, sau păstrează această dotare pentru un model smartphone încă nelansat.

Disponibil la modelul Razer Phone livrat de competiţie, modul de afişare la 120Hz îmbunătăţeşte considerabil experienţa în jocuri, oferind o imagine mai cursivă şi cu latenţe de afişare reduse. Dezavantajul ar putea fi consumul de energie mărit, cu un impact sesizabil asupra timpului de utilizare obţinut.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult