Modelele Galaxy Z Fold mai vechi ar putea primi noutățile software de pe modelul Fold4

17.08.2022
Modelele Galaxy Z Fold mai vechi ar putea primi noutățile software de pe modelul Fold4

Samsung ne-a obișnuit în ultimii câțiva ani cu actualizări de software rapide pentru telefoanele sale de top, cât și posibilitatea de a primi noi capabilități de pe modele mai noi, chiar și pe cele de acum un an sau doi. Același lucru pare să fie în plan și pentru seria de smartphone-uri Galaxy Z Fold, care va primi o parte din noutățile de nivel software de pe modelul Galaxy Z Fold4 și pe variantele din urmă cu câțiva ani.

Funcțiile software de pe Galaxy Z Fold4 nu vor rămâne exclusive acestui model

Cea mai mare schimbare la nivel de interfață pe Galaxy Z Fold4 este integrarea unui nou taskbar, care face tranziția între aplicații, sau alăturarea a două, trei sau mai multe aplicații foarte simplă, printr-un singur gest de drag & drop. Această interfață este inspirată de cea de pe tabletele Galaxy Tab de la Samsung și pare că nu va fi exclusivă modelului Galaxy Z Fold4 pentru prea mult timp.

Întrucât Galaxy Z Fold4 este primul model care folosește Android 12L, nu este clar dacă toate noutățile vor putea fi transferate pe Galaxy Z Fold3 sau Fold2 (originalul Fold ar putea să nu primească acest update). Taskbar-ul, care permite afișarea aplicațiilor preferate în partea de jos a ecranului, ar putea însă fi integrat pe cele două modele anterioare chiar și fără Android 12L, pe versiunea actuală a sistemului de operare, conform zvonurilor.

Faptul că modelele Galaxy Z Fold mai vechi vor primi OneUI 4.1.1 cu noul taskbar în cursul acestui an sugerează însă că acestea nu vor primi actualizarea la OneUI 5.0 prea curând. De fapt și Galaxy Z Fold4 ar putea să nu treacă la Android 13 până când nu va fi lansată o nouă versiune „L”, dedicată dispozitivelor cu ecrane mari și pliabile.

Având în vedere că Android 12L s-a lansat abia în primăvara lui 2021, probabil că un OneUI 5.0 pentru tablete și pliabile, bazat pe Android 13L va veni în aceeași perioadă din 2022.

sursa: SamMobile

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult