Modelele Mate 40 Pro ar putea veni cu prețuri peste cele ale seriei iPhone 12

20.10.2020
Modelele Mate 40 Pro ar putea veni cu prețuri peste cele ale seriei iPhone 12

Lansarea Mate 40 este la doar două zile distanță și începem să aflăm din ce în ce mai multe informații despre modelele pe care Huawei le pregătește. Se pare că vom avea parte de patru dispozitive în cadrul acestei serii, fiecare cu un sistem de camere diferit. Astăzi avem fotografii cu design-ul camerelor pentru fiecare variantă în parte, cât și o listă parțială de prețuri. Așa cum era de așteptat, modelele Huawei de top vor fi foarte scumpe, două dintre variante fiind semnificativ mai scumpe decât cele ale concurenței.

Seria Mate 40 va folosi sisteme diferite de camere

Fotografia de mai jos descrie forma sistemelor de cameră pentru fiecare model în parte. Avem de la stânga la dreapta Huawei Mate 40, Mate 40 Pro, Mate 40 Pro+ și Mate 40 RS Porsche Design. Primele trei încadrează camerele într-un cerc, în timp ce modelul de top folosește un cadran octogonal.

Așa cum scriam și ieri, modelul Huawei Mate 40 RS va fi cel care va integra cele mai multe camere și senzori adiționali. Vorbim despre o cameră wide principală de 50 megapixeli, o cameră ultrawide cu obiectiv „free form” de 20 megapixeli, un zoom intermediar 3X cu rezoluție 8 megapixeli, un zoom 10X cu rezoluție de 8 megapixeli și în cele din urmă, un senzor 3D TOF. Nu în ultimul rând, Mate 40 RS va folosi un senzor de măsurare a temperaturii de culoare și va beneficia de un blitz. Toate acestea vor fi integrate în acel modul octogonal, care va fi probabil cel mai mare de până acum de pe un telefon.

Huawei Mate 40 Pro+ va fi modelul plasat imediat sub acesta, cu aceleași camere, dar fără un senzor 3D TOF. Senzorul de temperatură de culoare rămâne, însă este alăturat unui laser pentru focalizare. Mate 40 Pro va folosi doar un zoom 5X de 12 megapixeli și va păstra senzorul de culoare, dar și senzorul 3D TOF, în timp ce Mate 40 standard nu va beneficia de senzor 3D. Toate vor beneficia însă de un chipset Kirin 9000, primul procesor pe 5nm de la Huawei.

Huawei Mate 40 Pro va avea prețuri care ar putea depăși 2.000 euro

Totuși, nu vom avea de a face cu prețuri accesibile pentru seria Mate 40. Nu știm de la ce preț va porni modelul Mate 40 standard, însă Huawei Mate 40 Pro este așteptat la un preț de pornire de 1.099 euro, la fel ca Mate 30 Pro de anul trecut. Următorul model, Huawei Mate 40 Pro+ va porni de la 1.399 euro, la fel ca cel mai scump modele Galaxy Note20 Ultra, în timp ce varianta Mate 40 RS Porsche Design va atinge pragul de 2.500 euro.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult