Primele imagini reale cu HUAWEI Mate 40 Pro și RS apar pe internet. Specificații și camere

19.10.2020
Primele imagini reale cu HUAWEI Mate 40 Pro și RS apar pe internet. Specificații și camere

În doar câteva zile, Huawei va ține prezentarea oficială a noii sale serii de smartphone-uri high-end: Mate 40. Desigur, modelul Mate 40 Pro va fi cel mai așteptat, însă pe lângă acesta am putea vedea și alte câteva modele precum Mate 40 standard, un Mate 40 Lite, sau de ce nu, un model Mate 40 RS, cum s-a întâmplat în cazul seriilor mai vechi. Aceste modele sunt așteptate însă în cantități limitate, din cauza lipsei de stocuri de componente, Huawei fiind în imposibilitate de a produce noi procesoare Kirin, dar și de a cumpăra de la parteneri. Astăzi am primit primele imagini cu două dintre modelele Huawei Mate 40, cât și primele liste cu specificații hardware.

Huawei Mate 40 RS va fi modelul cu design neobișnuit

Huawei a arătat săptămâna trecută doar parțial spatele modelului Mate 40 de top. La momentul respectiv credeam că este vorba despre Huawei Mate 40 Pro, însă se pare că vom avea de a face cu un nou model ultra-premium. Acesta va purta numele Huawei Mate 40 RS și va avea acel spate cu un decupaj pentru cameră în formă octogonală. Această formă este confirmată și de către un producător de accesorii. De altfel, avem și primele imagini cu cutia Huawei Mate 40 Pro+, cât și primele imagini cu Mate 40 Pro.

În aceste fotografii de presă, Mate 40 Pro pare să fie un dispozitiv foarte diferit. Acesta are camerele încadrate într-un cerc, o formă similară cu ceea ce am întâlnit pe Huawei Mate 30 Pro. În timp ce Mate 40 RS va găzdui cinci camere în modulul său de formă mai „ciudată”, Mate 40 Pro va folosi un sistem cu patru camere, la fel ca modelul din seria precedentă. Probabil că modelul Pro+ va beneficia de un design similar cu Pro-ul normal, dar cu sistemul de camere de pe RS.

Specificațiile modelelor Mate 40 vor fi de top

Iar în termeni de specificații avem un ecran de 6,76” cu rezoluție non-standard de 2.772 x 1.344 pixeli pentru Mate 40 Pro, cu o cameră selfie de 13 megapixeli și un senzor 3D pentru recunoaștere facială. Acestea vor fi găzduite într-un decupaj în formă de pastilă în colțul ecranului. Desigur, telefonul va avea la bază procesorul Kirin 9000 proprietar, ultimul de acest gen de la Huawei și primul al companiei pe 5nm.

Acesta va rula la 3,13 GHz pe nucleul Cortex A77 de performanță și la 2,54 GHz pe cele 3 nuclee secundare puternice. În cele din urmă nucleele Cortex-A55 eficiente vor rula tot la 2,54 GHz. Iar toate acestea vor fi alăturate unei configurații cu 8 GB RAM și 256 GB stocare internă pe format UFS 3.1. Toate acestea vor fi alimentate de un acumulator la 4.400 mAh cu încărcare la 65W.

Cele patru camere vor oferi senzori de 50, 20, respectiv 12 megapixeli (wide, ultra-wide, zoom), în timp ce al patrulea senzor va fi unul 3D TOF. Desigur, acesta va fi primul telefon Huawei cu filmare 8K.

Diferențele majore între Huawei Mate 40 Pro și Mate 40 RS Porsche Design vor fi camerele cu zoom. În loc de 12 megapixeli pentru un singur zoom 5X, Mate 40 RS va folosi doi senzori de 8 megapixeli, unul pentru zoom 3X și unul pentru zoom 10x optic. Camera ultra-wide va avea lentilă „free form”, teoretic mult mai performantă decât una standard. Modelul Mate 40 Pro+ va avea aceleași camere ca modelul RS, dar fără un senzor 3D TOF. În locul lui, va primi un sistem de focalizare laser.

Vom afla toate detaliile despre Huawei Mate 40, Mate 40 Pro, Mate 40 Pro+ și Mate

surse: Teme (Twitter), Slashgear, Android Central, GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult