Modelul Pixel 7a va primi upgrade-uri semnificative, care îl vor poziționa mai aproape de modelul 7 „standard”

14.11.2022
Modelul Pixel 7a va primi upgrade-uri semnificative, care îl vor poziționa mai aproape de modelul 7

Modelele Google Pixel A din gama mid-range nu sunt atât de diferite față de flagship-uri în termeni de performanță, însă pentru a atinge un preț mai mic, compania este nevoită, de obicei, să facă anumite compromisuri. Se pare însă că Google Pixel 7a, modelul care este așteptat pe piață abia anul următor, va fi echipat cu componente mai performante, care ar putea duce la o recomandare mai ușoară față de modelele mai scumpe.

Pixel 7a ar putea oferi avantajele modelului „standard” la un preț mai mic

Conform Kuba Wojciechowski, dezvoltator software, care a mai oferit în trecut informații despre produse viitoare din portofoliul Google, Pixel 7a va beneficia de camere mai performante și de un display îmbunătățit față de modelele A din trecut.

La capitolul camere, Pixel 7a va adopta un senzor principal Sony IMX787 în timp ce camera ultra-wide va folosi un Sony IMX712. Astfel, telefonul Pixel de bază ajunge la rezoluție de 64 megapixeli, față de cei 12 megapixeli de până acum.

Apoi, display-ul, care până acum a fost unul de 60 Hz, va face trecerea la 90 Hz refresh rate. Acest lucru înseamnă că Pixel 7a și Pixel 7 de bază au ecrane similare în termeni de performanță, cu rezoluție Full HD și panel OLED. Având în vedere că va folosi, cel mai probabil, și același procesor Tensor G2, dar și încărcare wireless, vor fi puține motive să alegi un Pixel 7 mai scump față de Pixel 7a.

În general, modelele Pixel A pornesc de la prețuri de 400 sau 450 de dolari americani, în timp ce modelul Pixel 7 pornește de pe la 700 dolari, iar avantajele sunt minime. Probabil că pentru prețul mai mare primești o construcție din metal și sticlă, și… cam atât. Desigur, până atunci, prețul lui Pixel 7 va scădea, dar 7a va rămâne pe piață mai mult timp, chiar și după lansarea Pixel 8.

sursa: Twitter

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult