Pixel 7 și Pixel 7 Pro, anunțate oficial. Vin cu upgrade-uri incrementale la nivel hardware

07.10.2022
Pixel 7 și Pixel 7 Pro, anunțate oficial. Vin cu upgrade-uri incrementale la nivel hardware

Google a anunțat în sfârșit telefoanele sale din gama Pixel 7. La fel ca anul trecut, vorbim despre un Pixel 7 și un Pixel 7 Pro, cu mici îmbunătățiri în anumite puncte cheie, un design foarte puțin schimbat și ceva îmbunătățiri la nivel software. Google pare că a ajuns în punctul în care Samsung și Apple se află de câțiva ani, oferind doar upgrade-uri incrementale de la an la an pe telefoanele sale. Practic, dacă ai deja un Pixel 6, probabil că nu ai foarte mari motive de a trece la noul Pixel 7.

Pixel 7 are preț de mid-range superior, dar pretenții de flagship

Pixel 7 „standard” este un smartphone mai degrabă poziționat în zona mid-range superioară de preț. Totuși, multe dintre componentele sale sunt similare cu cele ale modelului Pro. Ambele telefoane sunt echipate cu noul procesor Google Tensor G2. Acesta este construit pe un proces de fabricație pe 4nm în fabricile Samsung și beneficiază de două nuclee Cortex-X1, două Cortex-A78 și patru Cortex-A55. Având în vedere că beneficiază și de un GPU Mali-G710 MC10, probabil că avem din nou de a face cu un model Exynos redenumit de Samsung și modificat puțin pentru a se potrivi mai bine cu cerințele Google.

De exemplu, noul procesor va oferi cu până la 60% mai multă performanță în sarcini care folosesc AI (machine learning), precum camera foto, datorită unui nou nucleu Tensor, mai performant. Printre funcțiile disponibile doar pe Pixel 7, asigurate de acest procesor nou se află Photo Unblur, care poate face fotografiile vechi care au ieșit blurate, zgomotoase sau mișcate să arate mai bine.

Pixel 7 va fi disponibil în configurații cu 8 GB RAM și 128 sau 256 GB stocare și este echipat cu un ecran OLED la 90 Hz de 6,3” (puțin mai mic decât Pixel 6). Telefonul este și puțin mai ușor, la 197 de grame. Curios, telefonul are și baterie mai mică decât anul trecut, de 4.355 mAh, față de 4.614 mAh. La capitolul camere avem un senzor principal de 50 megapixeli și un ultrawide de 12 megapixeli, cu o cameră selfie de 10,8 megapixeli (upgrade față de 8 MP pe Pixel 6).

pixel 7 back

Google oferă capabilități premium pe modelul Pro, dar la preț de sub 1.000 euro

Modelul Pro este similar din anumite puncte de vedere, dar primește ceva mai multe upgrade-uri. De exemplu, procesorul Tensor G2 are la dispoziție 12 GB memorie RAM și 128, 256 sau 512 GB stocare. Pe partea din spate, pe lângă cele două camere de pe modelul „standard”, avem și o cameră cu zoom 5x, rezoluție de 48 megapixeli.

Ecranul său este de asemenea îmbunătățit, cu un panel AMOLED de 6,7” la 120 Hz cu refresh rate variabil, datorită tehnologiei LTPO. Variația este între 10 și 120 Hz, însă, fiind practic cu vreo două generații în urma altor modele din piață. Chiar și așa, acesta ar trebui să fie unul dintre ecranele de top din zona de sub 1.000 de dolari.

Pixel 7 Pro primește și o baterie mai mare, de 5.000 mAh, încărcare wireless și încărcare wireless pentru accesorii și rezistență la apă IP68.

pixel 7 pro camera

Ambele telefoane sunt livrate cu Android 13 din fabrică și vor primi trei actualizări de sistem și cinci ani de actualizări de securitate. În continuare, Google are suport mai slab decât partenerii săi. Samsung, de exemplu, oferă până la 4 ani de update-uri de sistem.

Cât costă Pixel 7 și Pixel 7 Pro

pixel 7 lineup

Prețurile pentru noile modele sunt de 650 euro pentru modelul Pixel 7 de bază și 900 euro pentru Pixel 7 Pro. Telefoanele vor fi disponibile doar în anumite regiuni, deci probabil că în România vor ajunge din nou doar pe piața „gri”. Precomenzile vor începe abia pe 13 octombrie. Google promite și bonusuri la precomandă, precum căștile Pixel Buds Pro pentru modelul standard și noul ceas Pixel Watch cu LTE pentru modelul Pro.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult