Modelul Samsung W20 5G din China nu este decât un Galaxy Fold rebranduit

14.11.2019
Modelul Samsung W20 5G din China nu este decât un Galaxy Fold rebranduit

Comisia de certificare a dispozitivelor electronice din China, TENAA, a dezvăluit design-ul modelului Samsung W20 5G, modelul pliabil care este aşteptat exclusiv la operatorii din această ţară. Surpriza este însă că am mai văzut deja acest telefon în urmă cu mai bine de jumătate de an, când a fost anunţat drept Galaxy Fold, W20 5G fiind mai degrabă o revizie hardware decât un dispozitiv complet nou, oferind acelaşi format cu ecran pliabil la interior şi un ecran mic la exterior.

Se pare că Samsung W20 5G este un nou branding adăugat peste Galaxy Fold în China. Acesta integrează acealaşi hardware general, cu o cameră triplă pe spate, o cameră dublă la interior şi o cameră simplă pe partea din faţă. Senzorii şi lentilele nu s-au schimbat, deci performanţa foto ar trebui să fie identică. De altfel, şi ecranele sunt identice.

Avem un telefon cu ecran de 7,3” pliabil la interior (2.152 x 1.536 pixeli) şi un ecran de 4,6” la exterior (1.680 x 720 pixeli). Bateria este de 4.135 mAh, iar procesorul va avea o frecvenţă de 2,96 GHz. Acesta din urmă pare să fie singurul „upgrade” adevărat. Galaxy Fold în Europa şi Coreea de Sud este livrat cu procesor Exynos care se opreşte pe undeva pe la 2,7 GHz, în timp ce versiunea pentru SUA foloseşte Snapdragon 855, care ajunge la 2,84 GHz. Astfel, singura altă opţiune ar fi Snapdragon 855 Plus, care are o frecvenţă maximă de 2,96 GHz. Samsung W20 5G ar putea fi considerat astfel cel mai puternic telefon pliabil de pe piaţă. Desigur, acest model vine cu 12 GB memorie RAM şi 512 GB stocare.

Se pare că telefonul pliabil pe format „clamshell” de la Samsung va mai întârzia puţin. Cu toţi ne aşteptam ca W20 să fie primul telefon Samsung care se pliază pe verticală, întrucât modelele W2017, W2018 şi W2019 au fost de acest gen, însă foloseau butoane alfanumerice. Un no model W20 ar fi putut urmări această tradiţie, însă pe un format nou.

Zvonurile din trecut vorbeau despre un nou telefon pliabil de la Samsung pentru primăvară. Acum că Motorola a lansat primul model pliabil pe format clamshell, Samsung, Huawei şi celelalte companii interesate de dispozitive pliabile vor trebui să vină cu o contraofertă similară în design şi funcţionalitate.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult