Motivul pentru care Galaxy Fold 4 nu are ecranul perfect plat, la fel ca rivalul Mix Fold 2

16.08.2022
Motivul pentru care Galaxy Fold 4 nu are ecranul perfect plat, la fel ca rivalul Mix Fold 2

Samsung nu a livrat nici Galaxy Fold 4 cu un ecran perfect plan în modul depliat, noul model părând inferior rivalului Xiaomi Mix Fold 2. Doar că, adevărul este undeva la mijloc.

Contrar așteptărilor, Samsung nu este doar în avangarda tehnologiei, ci și este una dintre companiile care își permite să refuze acele inovații care prezintă mai mute dezavantaje decât beneficii.

Luăm exemplul celui mai nou telefon pliabil, Galaxy Fold 4, care în ciuda așteptărilor nu a venit cu un ecran care să elimine complet cuta formată în zona de pliere, mulțumindu-se să livreze doar o suprafață aproape plană. Spre comparație, rivalul Xiaomi pare că a găsit deja soluția perfectă, noul model Xiaomi Mix Fold 2 eliminând aproape complet acest dezavantaj. În practică, tehnologia selectată vine cu un dezavantaj care nu este menționat în lista cu specificații.

Samsung a fost primul producător de telefoane pliabile ale cărui dispozitive au oferit în mod implicit li protecție la apă. Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3 de anul trecut sunt primele smartphone-uri pliabile rezistente la apă din lume . Firește, compania a dorit să păstreze acel nivel de durabilitate pentru modelele din 2022. Doar că, protecția la apă nu vine direct pe lista cu specificații, ci sunt necesare măsuri concrete pentru facilitarea acestui avantaj, măsuri care ar putea fi în contradicție cu alte avantaje importante pentru utilizatori și fabricant deopotrivă.

Astfel, ceea ce Xiaomi nu spune este că ecranul ultra-plat al telefoanelor Mix Fold 2 vine cu compromisul unei protecții la apă ceva mai slabe, certificarea IPX 8 (imersie completă în apă) devenind un modest IPX 4 (protecție împotriva stropirii cu apă).

Astfel, aparenta rămânere în urmă a Samsung, din punct de vedere inovației, nu semnifică nici pe departe pierderea cursei pentru lansarea celor mai avansate telefoane pliabile. În schimb, decizia poate fi interpretată mai degrabă ca o dovadă de maturitate și încredere în propria ofertă de produse, Samsung depășind de ceva timp condiția de „începător” în piața de telefoane pliabile, mizând acum pe dotări care favorizează mai degrabă fiabilitatea produselor și câștigarea pe termen lung a cotei de piață.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult