Xiaomi lansează MIX Fold 2, o alternativă mai ieftină la Z Fold4 de la Samsung

11.08.2022
Xiaomi lansează MIX Fold 2, o alternativă mai ieftină la Z Fold4 de la Samsung

Xiaomi pare că este în ofensivă pe piața de smartphone-uri cu ecran pliabil, noul Xiaomi MIX Fold 2 având ținta în direcția publicului interesat în special de noul Galaxy Z Fold4 de la Samsung. Acesta nu este doar un model comparabil în performanță brută, însă vine cu un corp mai compact, baterie mai mare, încărcare mai rapidă și chiar și un preț mai mic.

Xiaomi MIX Fold 2 oferă performanță comparabilă cu modelul Samsung

Noul MIX Fold 2 de la Xiaomi este foarte similar cu ceea ce vedem la Samsung Galaxy Z Fold4, folosind multe dintre aceleași tehnologii. Există însă dimensiuni semnificative la capitolul dimensiuni, Xiaomi încercând să aducă acest model mai aproape de un smartphone „obișnuit”.

Astfel, la exterior, ecranul de 6,56” este de dimensiuni mai „normale”, iar formatul de ecran 21:9 nu este atât de ciudat precum cel de pe modelul Samsung, care este și mai mic și mai îngust. Acest panel este de tip OLED și afișează imagini la 120 Hz, însă nu beneficiază de tehnologie LTPO. Se laudă însă cu sticla Gorilla Glass Victus, care este cu o generație în urma modelului Victus+ de pe Fold.

Ecranul pliabil este de asemenea mai mare, cu diagonală de 8,02” și rezoluție 2.160 x 1.914 pixeli. Acesta este însă bazat pe un panel OLED la 120 Hz de tip LTPO 2.0, care permite reducerea frecvenței în timp real. Ambele ecrane au luminozitate de 1.000 nits și sunt compatibile cu Dolby Vision pentru conținut HDR.

xiaomi mix fold 2 main

Configurația internă este construită în jurul unui chipset Snapdragon 8+ Gen 1, cu 12 GB memorie RAM și până la 512 GB stocare. Bateria de 4.500 mAh oferă încărcare rapidă la 67W, putând fi alimentată complet în mai puțin de 40 de minute, conform Xiaomi.

Camerele folosesc tehnologie Leica

Noul MIX Fold 2 vine și cu un sistem de camere Leica, cu un senzor principal de 50 megapixeli Sony IMX766, un model pe care îl vedem de obicei pe telefoane de medie, alături de un ultrawide de 13 megapixeli și un zoom 2x de 8 megapixeli. Camera pare să fie compromisul ales de companie pentru a menține un design compact și un preț mai mic.

xiaomi mix fold 2 leica

Cu doar 5,4 mm grosime pe fiecare laterală și o gorsime totală de 11,2mm, MIX Fold 2 este mai greu decât un telefon obișnuit și ceva mai gros, însă mai subțire decât Galaxy Z Fold4. La greutatea de 262 de grame, cele două modele sunt comparabile. Avantajul lui MIX Fold 2 ar fi însă forma, mai puțin îngustă pe ecranul exterior, cu o diagonală generoasă, care poate permite utilizare relativ normală pe suprafața sa.

Telefonul va fi lansat, desigur, în China. Acesta pornește de la un preț de 8.999 yuan, adică 1.300 euro, pentru varianta cu 256 GB. Telefonul ajunge în magazinele din China pe 16 august, însă nu au fost anunțate planuri pentru o lansare internațională. Din păcate, există posibilitatea ca Xiaomi MIX Fold 2 să rămână doar în China, așa cum s-a întâmplat și cu modelul MIX Fold original de anul trecut.

sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult