Motivul pentru care Samsung renunță la „Z”-ul din denumirile Galaxy Fold și Flip

30.03.2022
Motivul pentru care Samsung renunță la „Z”-ul din denumirile Galaxy Fold și Flip

Litera „Z” a devenit un simbol al invaziei Rusiei în Ucraina, întrucât toate tancurile și camioanele folosite în acest război de ruși au avut această literă pictată pe caroserie. Încă nu am ajuns în punctul de a interzice litera „Z”, dar anumite companii se depărtează de utilizarea acesteia în materialele de promovare. Samsung este prima companie care renunță la Z-ul din denumirile produselor sale, eliminând litera din titlurile oficiale ale telefoanelor Galaxy Z Fold și Galaxy Z Flip.

Site-urile Samsung din Europa de Est elimină litera Z din denumirile Galaxy Fold și Flip

Dacă până acum, pe site-ul Samsung apăreau listate modelele Galaxy Z Fold3 și Galaxy Z Flip3, acum, acestea sunt menționate doar drept Galaxy Fold3 5G și Galaxy Flip3 5G, în anumite regiuni. De altfel, cam toată lumea le numea oricum Galaxy Fold și Flip, Z-ul fiind doar numele seriei de dispozitive pliabile, dar complicat de introdus în denumire atunci când vorbești despre un produs.

Schimbarea pare să fie momentan doar în Europa de Est, în țări precum Estonia și Letonia, dar nu la nivelul întregului continent. Este posibil ca această decizie să fie adoptată la nivel mondial în viitor, în cazul în care acest simbol va fi definitiv asociat cu armata de invazie a Rusiei.

În vară, compania pregătește lansarea unei noi serii de dispozitive pliabile, pentru anul 2022, iar acela ar putea fi un moment bun pentru a redenumi permanent seria. Având în vedere că modelele oricum sunt diferențiate între ele prin denumirile Fold și Flip, lucru care le face greu de confundat cu alte modele din portofoliu, poate că simplificarea numelor nu ar fi tocmai o idee rea. Interesant este că originalul Galaxy Fold, lansat în 2019, nu includea litera Z în titlu, aceasta fiind introdusă odată cu lansarea primului model Flip.

Aceasta nu este prima decizie pe care Samsung a luat-o în raport cu invazia Ucrainei. Compania s-a retras anterior din Rusia, produsele urmând a deveni indisponibile pe rafturile magazinelor din Rusia după epuizarea stocurilor deja livrate.

sursa: Android Police

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult