Moto Z Play ar putea fi „mezinul” mid-range al seriei de smartphone-uri modulare

21.06.2016
Moto Z Play ar putea fi „mezinul” mid-range al seriei de smartphone-uri modulare

Lenovo a dezvăluit în urmă cu câteva săptămâni noile smartphone-uri Motorola Moto Z, ambele fiind bazate pe hardware high-end şi compatibile cu noile accesorii Moto Mods. Se pare că seria Z va mai primi încă un membru, pentru cei care au un buget limitat, care va fi livrat cu hardware mid-range, însă destul de puternic pentru a putea fi folosit în majoritatea situaţiilor. Primele detalii despre noul Moto Z Play au fost dezvăluite însă de Geekbench, înaintea unui anunţ oficial.

Conform listării de pe Geekbench, modelul Motorola XT1635-01, presupusul Moto Z Play va fi bazat pe un chipset Qualcomm Snapdragon 625 (octa-core pe 64 de biţi), cu 3 GB memorie RAM şi cu sistem de operare Android 6.0.1 pre-instalat. Spre diferenţă de „fraţii săi” Droid şi Force, modelul Play va fi construit în jurul unui display de 5,5” cu rezoluţie Full HD, iar camerele foto vor capta imagini de 16, respectiv 5 megapixeli. Acumulatorul de 3.600 mAh pare a fi de ajuns pentru a oferi două zile de utilizare, având în vedere restul componentelor.

Momentan nu avem alte informaţii despre modelul XT1635-01, însă dacă va urma filosofia de design ale celorlalte modele Moto Z, probabil că dimensiunile exterioare ale dispozitivului vor fi similare. Motivul pentru care Moto Z Play ar trebui să arate în mare parte la fel este compatibilitatea cu accesoriile Moto Mods, care sunt compatibile cu toate modelele. Din păcate, un model mai ieftin de Moto Z ar descuraja şi mai mult investiţia în accesoriile modulare.

Având în vedere că utilizatorii ar putea alege Moto Z Play faţă de cele două Moto Z high-end pentru preţul mai mic, faptul că Moto Mods au preţuri între 50 şi 200 de dolari/euro i-ar putea ţine departe de aceste accesorii.

Citeşte şi Lenovo a anunţat flagship-urile Moto Z, Moto Z Force şi accesoriile MotoMods

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult