Motorola a anunţat oficial Moto E 2015: specificaţii mai bune, opţional cu LTE şi Snapdragon 410

26.02.2015
Motorola a anunţat oficial Moto E 2015: specificaţii mai bune, opţional cu LTE şi Snapdragon 410

Acum două săptămâni, pe site-ul lanţului de magazine Best Buy a apărut o pagină care prezenta cea de-a doua generaţie a cunoscutului telefon Android cu preţ scăzut Motorola Moto E. Deşi ne-am fi aşteptat ca noul Moto E să fie anunţat oficial imediat după acest incident, compania nu s-a grăbit şi l-a prezentat abia ieri, însă ne-a făcut în acelaşi timp şi o surpriză: o variantă mai puternică motorizată de cipul Snapdragon 410.

După succesul fulminant înregistrat cu telefonul accesibil Moto G, compania Motorola a încercat să coboare şi mai jos ştacheta preţurilor şi a lansat mai ieftinul Moto E. Mai puţin impresionant din punct de vedere hardware, acesta a fost însă şi vizibil mai ieftin, iar la aproape un an de la lansarea versiunii originale a venit rândul unei mici actualizări care aduce ca noutăţi un ecran puţin mai mare, un procesor quad-core (opţional într-o versiune pe 64 de biţi) şi conectivitate opţională LTE.

Toate specificaţiile prezentate acum două săptămâni sunt corecte, însă acestea aparţin de fapt modelului cu conectivitate 3G. Această versiune foloseşte un procesor Qualcomm Snapdragon 200 într-o configuraţie quad-core cu nuclee ARM Cortex-A7 tactate la 1,2 GHz, un progres de la versiunea dual-core folosită de prima generaţie. Cu această ocazie însă, Motorola a anunţat că Moto E 2015 va fi disponibil şi într-o versiune LTE Cat 4, aceasta urmând să folosească o soluţie quad-core Qualcomm Snapdragon 410 cu nuclee ARM Cortex-A53 pe 64 de biţi. Decizia Motorola este destul de curioasă, Moto E 2015 LTE devenind practic mai puternic decât Moto G 2015, care aparţine unei game superioare de preţ. Bateria a devenit şi ea mai puternică, aceasta având acum o capacitate de 2390 mAh.

Dincolo de diferenţa de platformă de procesare şi de conectivitate, cele două versiuni hardware ale noului Moto E 2015 sunt identice. Versiunea actualizată a ieftinului terminal Motorola oferă un ecran IPS cu o diagonală de 4,5”, în creştere uşoară de la cei 4,3” ai versiunii hardware anterioare, însă rezoluţia a rămas aceeaşi: 960 x 540 pixeli. Memoria RAM are aceeaşi capacitate de 1 GB, însă stocarea internă extensibilă şi-a dublat capacitatea şi oferă acum 8 GB de spaţiu pentru stocare. În acest moment nu există informaţii despre o eventuală versiune Dual SIM.

Moto E 2015 oferă o cameră foto principală care foloseşte tot un senzor de 5 MP, însă acesta foloseşte acum un obiectiv mai luminos cu diafragmă F/2.2 şi oferă autofocus. Aceasta este însoţită de o cameră foto frontală cu rezoluţie VGA, un modul care nu a fost prezent în cadrul generaţiei anterioare. Restul listei de dotări mai menţionează Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0 şi GPS. Platforma hardware este Android 5.0, însă versiunea LTE cu procesor Snapdragon 410 nu fructifică arhitectura pe 64 de biţi şi este compilată tot pe 32 de biţi.

Versiunea 3G a telefonului Motorola Moto E 2015 va fi oferită la un preţ de 100 de dolari, în timp ce modelul superior cu LTE şi Snapdragon 410 va fi oferit la un preţ de 150 de dolari. Deoarece Motorola nu mai este prezentă oficial în România de ani buni iar noul proprietar Lenovo nu a anunţat nici o schimbare în bine a acestui aspect, disponibilitatea locală este momentan necunoscută.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News