Motorola a lansat Moto E, un smartphone Android cu preţ redus

13.05.2014
Motorola a lansat Moto E, un smartphone Android cu preţ redus

Telefoanele Moto X şi Moto G de la Motorola s-au bucurat de atenţia şi aprecierea publicului, iar vestea că celebra companie pregăteşte un telefon mai mic şi mai accesibil a fost incitantă. După mai multe zvonuri şi informaţii neoficiale, Motorola Moto E a fost anunţat oficial astăzi şi promite să fie un model interesant cu un preţ foarte atractiv.

Deoarece Motorola Moto E a fost sursa multor zvonuri, specificaţiile acestuia sunt deja cunoscute în mare parte. Telefonul oferă un ecran cu o diagonală de 4,3” şi o rezoluţie de 960 x 540 pixeli, acesta fiind acoperit cu un strat protector Gorilla Glass 3.

Platforma hardware aleasă de Motorola este un cip dual-core din familia Qualcomm Snapdragon 200 care funcţionează la frecvenţa de 1,2 GHz. Compania nu a dezvăluit modelul folosit, însă familia Snapdragon 200 este destul de mică, iar descrierea se potriveşte cu cea a modelului MSM8210, care oferă două nuclee ARM Cortex-A7 şi un nucleu grafic Adreno 302.

Lista dotărilor include 1 GB de memorie RAM, o memorie internă cu o capacitate de 4 GB care poate fi extinsă cu ajutorul unui card MicroSD, o cameră foto principală cu senzor de 5 MP şi o baterie cu o capacitate de 1980 mAh. Pe lângă dotările clasice cum ar fi GPS, Bluetooth 4.0 sau Wi-Fi 802.11 b/g/n, terminalul va oferi şi opţiunea Dual SIM.

Din nefericire, zvonurile care afirmau că Moto E va fi mult mai subţire decât actualul Moto G nu s-au adeverit. Carcasa terminalului are dimensiuni de 124,8 x 64,8 x 12,3 milimetri şi o greutate de 140 de grame, aceasta urmând să fie disponibilă în trei versiuni coloristice: negru, galben şi turcoaz.

Motorola Moto E nu este un smartphone creat să impresioneze, însă acesta este unul extrem de interesant pentru cei care caută o soluţie cât mai ieftină. Acesta va ajunge începând de astăzi în ofertele magazinelor din Marea Britanie, Spania, Canada, Mexic, India şi Brazilia, preţul cu tot cu taxe din Marea Britanie fiind de 89 de lire, adică aproximativ 480 de lei, ceea ce-l face mult mai accesibil decât Moto G.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News