Acuzat că-și încalcă promisiunea pentru actualizări de Android multi-anuale, Motorola reafirmă acest angajament

01.08.2021
Acuzat că-și încalcă promisiunea pentru actualizări de Android multi-anuale, Motorola reafirmă acest angajament

Motorola, acuzată că și-ar fi încălcat promisiunea făcută consumatorilor, privind furnizarea de actualizări Android la peste un an după momentul achiziției, pentru produsele smartphone din ofertă.

Informația a fi ieșit la iveală, aparent, dintr-o scăpare a oficialilor companiei, confirmând că vârful de gamă Motorola Edge 20 nu va beneficia decât o singură actualizare majoră pentru versiunea de Android. Și cum calendarul Google pentru reviziile majore de Android este unul anual, este ușor de dedus că promisiunea Motorola pentru actualizări de Android multi-anuale a fost doar o promisiune de marketing, între timp dată uitării.

Confruntat cu dezvăluirile în mod evident defavorabile la adresa imaginii de brand și poziția anterioară a companiei, Motorola revine cu următoarele precizări:

”Motorola a reiterat că oficialul care a promis actualizări de securitate bi-lunare pentru seria Edge 20 a greșit. Astfel modelele Motorola Edge 20 Pro, Edge 20 și Edge 20 Lite vor primi cel puțin 2 actualizări majore ale sistemului de operare Android și 2 ani de actualizări de securitate bilunare. Aceste dispozitive sunt protejate de ThinkShield pentru mobil, care oferă o protecție suplimentară de securitate. Funcțiile esențiale pot fi, de asemenea, actualizate prin PlayStore, care ne permite să oferim actualizări cheie mai des. Utilizatorii se pot baza pe asistență continuă pentru funcțiile software, cum ar fi noile experiențe My UX, noile funcții ale camerei și noile experiențe Ready For, în funcție de compatibilitatea hardware.

În forma anterioară, poziția companiei era că actualizările de Android era doar deschisă la reevaluarea fiecărui model smartphone, stabilind dacă susținerea unei noi revizii de Android este justificabilă din perspectiva popularității modelului respectiv.

În orice caz, poziția Google este aceea că toate dispozitivele bazate pe Android ar trebui să primească actualizări timp de cel puțin doi ani după lansarea inițială.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult