Motorola anunță Edge S, primul telefon cu Snapdragon 870, la un preț neașteptat de mic

26.01.2021
Motorola anunță Edge S, primul telefon cu Snapdragon 870, la un preț neașteptat de mic

Motorola a anunțat în mod oficial modelul Edge S, primul de pe piață echipat cu noul chipset Snapdragon 870. Acesta dorește să umple spațiul dintre dispozitivele mid-range cu 5G și cele high-end, oferind performanță chiar peste nivelul flagship-urilor din 2020, dar cu câteva compromisuri în puncte care ar putea fi mai puțin importante pentru utilizatorii care sunt mai degrabă interesați de un preț mai mic decât de funcții pe care oricum nu le-ar folosi.

Desigur, Motorola Edge S face câteva compromisuri pentru a atinge un preț scăzut

Se pare că Motorola Edge S nu este un model mai slab de Edge+ din 2020, ci mai degrabă este un upgrade pentru modelul Edge standard. Acela venea echipat cu Snapdragon 765, iar acesta face trecerea la un procesor mai puternic. Snapdragon 870 folosește aceeași configurație de pe 865, dar beneficiază de un nucleu principal Cortex-A78 la 3,2 GHz, față de 3,1 pe 865+ și 2,8 GHz pe varianta standard. Este practic un refresh, care ar trebui să ofere o performanță puțin mai bună, însă rămâne de văzut ce înseamnă asta pentru temperatura degajată și autonomie.

Modelul Edge S de la Motorola poate fi cumpărat în configurație cu 6 GB RAM și 128 GB stocare sau 8 GB RAM și 128 sau 256 GB stocare, iar ecranul său fără curbură la margini are o diagonală de 6,7”, rezoluție Full HD+ pe format ultra-wide, 90 Hz și folosește un panel IPS. De altfel, ecranul are două perforări pentru găzduirea camerelor foto frontale. Cea principală, wide are rezoluție de 16 megapixeli, iar cea secundară, ultra-wide are senzor de 8 megapixeli.

motorola edge s front

Pe partea din spate pot fi observate cele patru camere foto, într-un modu similar cu cel de pe iPhone-uri. Aici întâlnim o cameră principală de 64 megapixeli care permite și captură video la rezoluție 6K, o cameră ultra-wide de 16 megapixeli și un senzor de adâncime de 2 megapixeli. Având în vedere prezența acestuia, este greu de înțeles de ce mai există și un senzor 3D TOF, care, în teorie face același lucru.

Edge S folosește un acumulator mare, de 5.000 mAh cu încărcare la 20W și include un adaptor de priză în pachet (ceva ce trebuie menționat în 2021, având în vedere că producătorii mari nu mai oferă accesorii), integrează și un jack de 3,5 mm pentru căști, dar nu și o pereche de căști în pachet. Nu este clar dacă construcția capacului este din plastic, dar așa pare, mai ales că, la fel ca alte telefoane Motorola din ultima vreme, și acesta are rezistență la stropi de apă IP52 și o protecție pentru ecran din plastic, aplicată din fabrică.

motorola edge s back

Probabil cel mai surprinzător lucru la acest model este însă prețul. Pentru un procesor mai puternic decât cel al flagship-urilor din 2020, Motorola Edge S cere 1.999 yuan în China pentru varianta de bază, 6+128 GB (aproximativ 250 euro), 2.399 yuan pentru 8+128 GB (305 euro) și 2.799 yuan (350 euro) pentru varianta de top cu 8 GB RAM și 256 GB stocare. Aceste prețuri vor crește cu siguranță atunci când dispozitivul va ajunge în Europa, însă chiar și cu adaosul obișnuit, Motorola Edge S ar putea fi unul dintre cele mai performante modele de buget la lansare.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult