Motorola anunță modelul Moto G100, primul din seria Moto G cu procesor high-end

25.03.2021
Motorola anunță modelul Moto G100, primul din seria Moto G cu procesor high-end

Motorola a anunțat oficial Moto G100, primul model high-end din gama Moto G, care era tradițional concentrată pe smartphone-uri mid-range. Acesta vine echipat cu un procesor performant, o cameră foto cu patru senzori, cameră frontală duală și o baterie mare, așa cum ne-am obișnuit în ultimii ani în această familie de dispozitive. Telefonul include și alte avantaje față de alte modele performante din piață, dar este și compatibil cu funcțiile „Ready For”, care pot transforma telefonul în computer sau consolă de jocuri.

Motorola G100 este cel mai performant Moto G

Moto G100 este primul smartphone din gama Moto G echipat cu chipset din seria Snapdragon 800. Este vorba despre Snapdragon 870, modelul high-end bazat pe design-ul flagship-ului anterior, cu frecvență de 3,2 GHz pe nucleul puternic. Acest model vine într-o singură configurație hardware, cu 8 GB RAM și 128 GB stocare internă, cu posibilitatea de a folosi un slot microSD. Acest model este echipat și cu un modem 5G, care permite conectarea la rețele Sub-6GHz, cât și la rețele locale Wi-Fi 6.

Ecranul este unul de medie, însă, similar cu ce am mai văzut în această gamă de dispozitive: Full HD+ pe format 21:9, refresh rate la 90 Hz și diagonală de 6,7”, cu perforare dublă în colțul din stânga-sus. Tot de medie este și construcția: o ramă metalică, sticlă pe ecran și spate din plastic. De altfel, telefonul este aliniat la întreaga seria Moto G și va primi update-uri de sistem doar până la Android 12.

Camerele foto de pe spate integrează senzori de 64, 12, 5 și 2 megapixeli, un sistem pe care l-am tot văzut în gama de smartphone-uri de medie în ultima perioadă. Acumulatorul de 5.000 mAh va oferi aproximativ două zile de utilizare normală, spun reprezentanții Motorola, cu posibilitatea de încărcare la viteză de 20 W prin sistemul proprietar Turbo Power. Nu în ultimul rând, acesta este unul dintre puținele telefoane de pe piață cu un jack pentru căști, în timp ce adaptorul de priză vine inclus în pachet.

În raport cu performanța oferită, prețul pentru acest model este mai mare decât al modelelor Motorola G din trecut: 499 euro pentru Europa.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult