Motorola anunță Moto G10 și G30, telefoane de buget cu prețuri de la 150 euro

16.02.2021
Motorola anunță Moto G10 și G30, telefoane de buget cu prețuri de la 150 euro

Motorola a anunțat primele sale smartphone-uri din noua gamă mid-range pentru anul 2021: Moto G10 și G30. Acestea reprezintă o evoluție a seriei Moto G din trecut, oferind capabilități de medie pe două segmente diferite. G10 dorește să asigure utilizatorilor funcțiile de bază și autonomie crescută, alături de o cameră performantă, în timp ce G30 vine cu capabilități extra, folosind componente mai performante. Desigur, și diferența de preț dintre ele reflectă asta.

Moto G30: noul model de top în gama mid-range de la Motorola

Moto G30 este construit în jurul unui ecran Max Vision de 6,5” cu rezoluție HD+ la 90 Hz. Alegerea unui panel HD față de unul Full HD este ciudată, însă acesta este probabil primul telefon cu rezoluție mai mică cu refresh rate înalt. Telefonul are la bază platforma hardware Snapdragon 662 și 4 sau 6 GB memorie RAM, cât și 128 GB stocare standard. Desigur, există și un slot de card microSD care acceptă carduri de maximum 512 GB.

Sistemul de camere are în prim-plan un senzor de 64 megapixeli, alături de camere ultra-wide și macro, plus un senzor de adâncime. Aceste camere din urmă sunt disponibile și pe modelul G10, singura diferență notabilă între modele la acest capitol fiind senzorul principal.

Unul dintre motivele pentru care a fost ales un ecran cu rezoluție mai mică este cu siguranță autonomia, întrucât Motorola se laudă cu două zile de utilizare la o singură încărcare. Având în vedere ecranul nu foarte pretențios și acumulatorul de 5.000 mAh cu încărcare TurboPower la 20W, Moto G30 ar trebui să reziste fără probleme peste o zi.

Moto G10: funcțiile de bază la un preț accesibil

Moto G10 nu este extrem de diferit din punct de vedere al design-lui. Avem același ecran de 6,5” cu rezoluție HD+ și refresh rate de 90 Hz, însă doar un procesor Snapdragon 460 și 4 GB memorie RAM. Stocarea standard este de 64 GB, da poți adăuga un card microSD de 512. Și acest model promite tot două zile de autonomie, cu aceeași baterie de 5.000 mAh. Totuși, încărcarea este „lentă” la doar 10W.

Cum spuneam anterior, camera de 64 megapixeli de pe G30 este schimbată cu una de 48 megapixeli pe Moto G10. Restul camerelor sunt indentice, la fel și capabilitățile lor. Ambele oferă Night Vision, Macro Vision, tehnologie de bixel binning „Quad Pixel” și mod portret.

Prețurile sunt în ton cu specificațiile hardware

Moto G10 și G30 nu impresionează din punct de vedere al performanței, însă este clar că Motorola țintește către un public interesat de telefoane de buget, care totuși oferă funcții pe care anterior le găseam pe modele mult mai scumpe. Astfel, Moto G10 pornește de la un preț de 150 euro, în timp ce Moto G30 de la 180 de euro. Ambele telefoane ajung în magazinele din Europa începând de astăzi, 16 februarie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult