Motorola anunţă Moto G8, noul său smartphone mid-range cu Android „curat”

06.03.2020
Motorola anunţă Moto G8, noul său smartphone mid-range cu Android „curat”

Motorola a anunţat în mod oficial modelul mid-range Moto G8, dispozitivul său mid-range principal. Acesta nu este primul model G8 de pe piaţă, fiind anunţate în urmă cu câteva săptămâni şi variantele G8 Play şi G8 Power. Noul model se concentrează pe capabilităţile de fotografiere, dar şi pe autonomie, oferind un acumulator generos. Desigur, faţă de G7 de anul trecut, Moto G8 oferă upgrade-uri şi la capitolul performanţă.

Moto G8 este un dispozitiv cu ecran de 6,4” cu ecran HD+, o decizie ciudată având în vedere că Moto G7 era echipat cu un ecran de 6,2” cu rezoluţi Full HD+. Noul model are ecran perforat faţă de un notch, însă are şi un avantaj tangibil: rezoluţia mai mică va asigura o autonomie îmbunătăţită, mai ales când luăm în calcul saltul de la 3.000 la 4.000 mAh.

Motorola se laudă cu 40 de ore de autonomie la o singură încărcare. Aici se referă desigur la distanţa dintre încărcări, nu obligatoriu la timpul efectiv de utilizare cu ecranul pornit. Din păcate, încărcarea este mai lentă pe G8, care poate fi alimentat cu un adaptor de priză TurboPower la 10W, faţă de cel de 15W de anul trecut.

Telefonul foloseşte însă un chipset îmbunătăţit, modelul Snapdragon 665 de la Qualcomm, care va oferi puţin mai multă performanţă decât Snapdragon 632 folosit pe Moto G7. Există o singură variantă de configuraţie, cu 4 GB memorie RAM şi 64 GB stocare internă, cu posibilitatea de a adăuga un card microSD de maximum 512 GB.

Camerele foto sunt un alt motiv de laudă pentru Motorola. Avem de a face cu un senzor principal de 16 megapixeli, o cameră ultra-wide de 8 megapixeli şi o cameră de 2 megapixeli de tip macro. Camera frontală are un senzor de 8 megapixeli.

Cum ne-am obişnuit deja, la capitolul software, Moto G8 este livrat cu Android 10 fără interfaţă personalizată şi fără aplicaţii prea multe pre-instalate. Compania se laudă însă cu un mod „Moto Gametime”, pentru rularea de jocuri, care poate să blocheze notificările. Compania spune că această funcţie va fi disponibilă după primul update oficial.

O altă caracteristică interesantă pe care Motorola o menţionează în anunţul oficial este rezistenţa la apă. Este vorba despre rezistenţă la stropi de apă şi scurgeri de apă accidentale, nu la scufundări. Telefonul nu are certificare IPXX.

Momentan nu avem o dată de lansare oficială pentru Europa şi nici un preţ în euro. Dispozitivul intră mai întâi la vânzare în Brazilia, la un preţ care porneşte de la 1.150 reals, echivalent cu 250 de dolari americani. În Marea Britanie va primi dispozitivul la 180 de lire sterline.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult