Motorola anunță One Fusion+: un „camera phone” mid-range cu Android One

08.06.2020
Motorola anunță One Fusion+: un „camera phone” mid-range cu Android One

Celebrul producător american Motorola lansează astăzi noul model One Fusion+. Acesta pare să fie răspunsul companiei la cerințele utilizatorilor de anul trecut care spuneau că își doresc un telefon „bun la toate”. Modelele One din 2019 se concentrau pe câte o funcție a camerei, în timp ce noul Motorola One Fusion+ vine cu totul într-un singur pachet. Acesta este un telefon mid-range bine echipat și cu software Android One „curat”.

Motorola One Fusion+: un telefon ieftin și puternic cu ecran fără decupaje

Motorola prezintă acest model drept varianta mid-range care să completeze gama de dispozitive alături de seria Edge. Acesta beneficiază de multe dintre avantajele telefoanelor mai scumpe, însă oferă și câteva capabilități proprii. De exemplu, acesta este echipat cu un ecran de 6,5” LCD cu rezoluție Full HD+, fără decupaje. Ecranul complet are un raport de aspect de 19,5:9 și apelează la o cameră retractabilă în partea de sus.

De altfel, acesta este și unul dintre telefoanele care se laudă cu o autonomie de 2 zile, iar hardware-ul pare să recomande acest lucru. Motorola One Fusion+ vine echipat cu un acumulator de 5.000 mAh (încărcare rapidă TurboPower la 15W) și un chipset Snapdragon 730 pe 7nm. Astfel, consumul de energie ar trebui să fie scăzut, în timp ce performanța ar trebui să fie la un nivel înalt. Configurația este completată de 6 GB memorie RAM și 128 GB stocare internă, dar și de un slot microSD.

motorola one fusion+

Totuși, Motorola pare să se concentreze în special pe cameră pentru acest model. Numele One Fusion+ sugerează că modulul de cameră încorporează avantajele tuturor modelelor precedente. Astfel, avem de a face cu o cameră cu patru senzori și patru lentile diferite.

Camera principală cu senzor de 64 megapixeli este lăudată în special pentru capabilitățile sale în lumină slabă. În același timp, camera ultra-wide oferă un unghi de deschidere foarte mare (118 grade), iar camera macro de 5 megapixeli oferă o nouă perspectivă de fotografiere. Din păcate, a patra cameră este una pentru „adâncime” de 2 megapixeli, utilizată în modul portret.

Singurul lucru care ține acest model în gama mid-range și nu mid-range premium este însă construcția din plastic. Totuși, utilizarea acestui material ar putea fi considerată un avantaj atunci când vom discuta despre preț.

Specificații

 • Display: 6,5”, FHD+ (2.340 x 1.080 pixeli), 19,5:9 , LCD
 • Procesor: Snapdragon 730 (octa-core)
 • RAM: 6 GB
 • Stocare: 128 GB
 • Cameră: 64 MP f/1.8 wide + 8 MP f/2.2 ultra-wide + 5 MP f/2.2 macro + 2 MP f/2.2 adâncime
 • Cameră frontală: 16 MP f/2.0, pop-up
 • Card: da, comun cu SIM2, maximum 1 TB
 • Conectivitate: 4G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5, USB Type-C
 • Baterie: 5.000 mAh, încărcare rapidă la 15W TurboPower
 • Dimensiuni: 162,9 x 76,4 x 9,6 mm
 • Greutate: 210 g
 • Altele: dual-SIM, senzor de amprentă în ecran
 • Incluse în pachet: căști, husă de silicon, folie pe ecran, cablu de încărcare și adaptor de priză TurboPower

Un software „curat”, dar personalizabil

Motorola pune un mare accent pe software-ul lui Motorola One Fusion+. Telefonul vine echipat cu Android 10 în varianta Android One, deci cu un minimum de personalizări. Compania se angajează să livreze cel puțin un update major, cât și actualizări de securitate pentru următorii câțiva ani. Telefonul include chiar și un buton „Google Assistant” dedicat.

În afară de aplicația de cameră, care este proprietară Motorola, majoritatea aplicațiilor implicite sunt cele de la Google. În aplicația de cameră găsim însă multe opțiuni interesante precum Night Vision, Auto Smile Cepture, HDR, Best Shot și chiar integrare cu Google Lens. Ba chiar și camera macro beneficiază de câteva moduri dedicate.

motorola one fusion+

De asemenea, Motorola se laudă și cu Moto Actions, scurtăturile care permit pornirea anumitor funcții prin gesturi. Și chiar dacă unul dintre avantajele Motorola One Fusion+  este software-ul „curat” cu interfață Google, există și opțiuni de personalizare. Funcția My UX de pe modelele Edge este prezentă și pe acest model, oferind posibilitatea de personalizare amănunțită a elementelor grafice.

Motorola One Fusion+: preț și disponibilitate

Motorola One Fusion+ se lansează astăzi, 8 iunie în Europa și alte câteva regiuni. Telefonul debutează mai întâi în Polonia, urmând să ajungă în următoarele câteva săptămâni și în alte țări din UE. Și România este pe listă, deci probabil că nu vom aștepta foarte mult până când vom vedea acest model în magazine.

motorola one fusion+ price

Prețul lui Motorola One Fusion+ este însă interesant pentru ceea ce oferă: 299 euro. Acesta este însă prețul de pornire, însă istoria ne-a demonstrat că telefoanele rareori rămân la acesta pentru prea mult timp. Alături de o promoție sau o ofertă la operator, modelul Motorola One Fusion+ ar putea fi un best-buy pe segmentul mid-range în 2020.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video