Motorola anunță Razr 5G, un telefon pliabil semnificativ îmbunătățit

09.09.2020
Motorola anunță Razr 5G, un telefon pliabil semnificativ îmbunătățit

Motorola a anunțat în mod oficial noul Razr 5G, cel de-al doilea model din seria de dispozitive cu ecran pliabil a companiei. Chiar dacă este lansat la puțin peste jumătate de an față de modelul original, acesta oferă îmbunătățiri semnificative la aproape toate capitolele. Vorbim despre un dispozitiv cu specificații îmbunătățite, un design mai fluid la exterior și implementarea unor îmbunătățiri de design și funcționalitate pe baza feedback-ului pe care compania l-a primit de la utilizatori. După cum sugerează și numele, noul Razr folosește și conectivitate 5G.î

Noul Motorola Razr 5G vine cu un design nou și un ecran exterior mai util

Motorola Razr 5G vine cu un ecran pliabil cu diagonală de 6,2” cu rezoluție mai mică decât Full HD (2.142 x 876 pixeli) pe format 21:9. Aceasta este protejată de o peliculă de plastic foarte rezistentă, spun reprezentanții companiei, care nu se zgârie ușor și nici nu are urme de la pliere. Acest lucru este garantat de sistemul de pliere care formează o formă de picătură de apă în interiorul balamalei. Mai mult, cele două părți ale ecranului nu lasă niciun spațiu între ele.

Construcția pare să fie semnificativ îmbunătățită. Compania spune că folosește acum sticlă pe ambele părți ale telefonului, partea de jos primind de asemenea și un senzor de amprentă, care anterior era pe „bărbia” de sub ecran. De asemenea, avem de a face cu o ramă din aluminiu. Balamaua este acum acoperită cu o protecție din oțel, iar sistemul de pliere a fost simplificat, pentru a include mai puține componente și pentru a reduce riscul deteriorării în timp. Acesta are însă doar două poziții: închis și deschis, Motorola dorind să ofere posibilitatea deschiderii rapide a ecranului, cu o mișcare a degetului. Motorola spune că această balama rezistă la 200.000 de cicluri de deschidere, cel puțin, adică 100 pe zi timp de cinci ani. În medie, un utilizator care nu stă toată ziua pe telefon deschide ecranul mare de 40-50 de ori pe zi.

De altfel, experiența de pe ecranul exterior a fost semnificativ îmbunătățită. Poți acum să răspunzi direct la mesaje de acolo, folosind o versiune miniaturizată a tastaturii și poți lansa chiar și aplicații din ecranul secundar, într-un mod limitat de afișare. Există câteva aplicații personalizate de Motorola care folosesc acest spațiu „corect”, dar poți lansa orice aplicație dorești, cu rezultate variabile. Partea cea mai bună este că orice aplicație ai folosi pe ecranul exterior, aceasta se continuă pe ecranul pliabil. Tot aici apar și notificările și alte funcții rapide.

Configurația hardware a primit un upgrade foarte mare

Configurația hardware este un alt aspect îmbunătățit la Motorola Razr 5G. Vorbim despre un chipset Snapdragon 765, care este mai performant și mai eficient decât modelul 710 de pe Razr-ul original. Apoi, telefonul vine cu 8 GB memorie RAM și 256 GB stocare. Bateria este mai mare, cu capacitate de 2.800 mAh, iar aceasta, alături de procesorul mai eficient și necesitatea mai mică de a deschide ecranul intern pliabil, ar trebui să îmbunătățească autonomia față de modelul anterior. Încărcarea se face la 15W prin tehnologia proprietară TurboCharge.

Camera foto exterioară are acum un senzor semnificativ mai performant, de 48 megapixeli f/1.7, care beneficiază și de un senzor 3D TOF. Camera frontală are rezoluție 20 megapixeli, însă aceasta este utilă doar pentru apeluri video, întrucât selfie-urile pot fi realizate cu camera frontală folosind ecranul exterior pe post de oglindă. Compania spune că există atât stabilizare optică, cât și stabilizare digitală pentru filmări cât mai stabile.

De altfel, aplicația de cameră, care era prezentă pe toate modelele Motorola din ultimii ani, a primit în sfârșit un update odată cu Motorola Razr 5G. Aceasta oferă acces rapid din partea de jos a ecranului la majoritatea setărilor rapide și modurilor de fotografiere, iar bara de jos este acum personalizabilă. Această aplicație Camera 3.0 de la Motorola va ajunge și pe alte modele ale companiei în viitor.

Motorola Razr 5G se lansează în curând

Din păcate, compania nu a anunțat în mod oficial un preț pentru România și nici o dată de lansare. Vom reveni cu aceste informații imediat ce le vom primi din partea reprezentanților companiei. Telefonul va fi disponibil în variantele Polished Graphite, Liquid Mercury și Blush Gold. În SUA, telefonul este anunțat cu un preț de 1.400 dolari americani.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult