Motorola dezvoltă un sistem pentru încărcarea la distanță a dispozitivelor wireless

02.02.2021
Motorola dezvoltă un sistem pentru încărcarea la distanță a dispozitivelor wireless

Motorola dezvoltă un sistem propriu pentru încărcarea la distanță a dispozitivelor wireless, similar sistemului Mi Air Charge deja anunțat de Xiaomi.

Prezentat ca înlocuitorul dispozitivelor actuale de încărcare wireless, Mi Air Charge promite nimic mai puțin decât încărcarea de la distanță a dispozitivelor electronice, fără cabluri sau așezarea pe un suport de încărcare. Susținut cu 17 brevete diferite, dispozitivul creat de Xiaomi  folosește nu mai puțin de 144 antene pentru a transfera energie prin intermediul undelor radio din banda mmWave. În locul bobinei de inducție, smartphone-ul special modificat folosește o configurație cu 14 antene și circuit de rectificare pentru conversia undelor radio în energie electrică. Sistemul dezvoltat de producătorul chinez poate transmite puteri de până la 5W per dispozitiv. Puțin, dacă ne raportăm la sistemele de inductive de încărcare wireless disponibile în prezent, dar suficient pentru un sistem care funcționează fără a incomoda folosirea dispozitivului alimentat. Practic, este de ajuns să pornim stația Mi Air Charge iar telefonul mobil se va încărca atât timp cât se află în raza de acțiune a dispozitivului.

Potrivit „dovezilor” apărute în rețeaua de socializare Weibo, Motorola testează un sistem wireless asemănător celui dezvoltat de Xiaomi, permițând încărcarea de la distanță a unui telefon special modificat. Clipul video sugerează o limită de 100 cm pentru declanșarea procesului de încărcare, puterea transferată crescând progresiv până la distanța recomandată de 50 cm.

Motorola wireless

Din păcate, demonstrația video confirmă o limitare care probabil există și la dispozitivul Xiaomi: transferul de energie prin unde radio de înaltă frecvență necesită vizibilitate directă și neobstrucționată, simpla trecere a palmei prin fața emitorului oprind procesul de încărcare. Asta poate fi și o veste bună, în sensul că undele mmWave nu penetrează corpul uman.

Rămâne de văzut dacă inovația prezentată va fi preluată de succesorul lui Motorola Edge+, așteptat cu chipsetul Snapdragon 888.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult