Cât de ușor reparabil este noul Motorola Edge+

18.05.2020
Cât de ușor reparabil este noul Motorola Edge+

Privind lista cu specificații, am fi tentați să recomandăm noul Motorola Edge+ ca unul dintre cele mai reușite smartphone-uri dezvoltate de Motorola în ultimii ani. Din păcate, construcția suplă și elegantă ascunde unele compromisuri făcute Motorola, care vor incomoda eventualele intervenții pentru reparații.

Proiectat să folosească la maximul spațiul disponibil la interiorul carcasei, Motorola Edge+ își păstrează eleganța chiar și după ce înlături capacul aplicat la partea din spate. Însă aparențele sunt înșelătoare, componentele modulare fiind dificil de extras.

Nu este ceva neobișnuit la telefoane high-end ca producătorii să aplice adezivi puternici și în cantități copioase pentru fixarea anumitor componente, cum ar fi ecranul și bateria, îmbinare acestora cât mai bună contribuind decisiv la rezistența structurală a telefonului. Problemele apar atunci când ai nevoie să înlocuiești una dintre componentele lipide și descoperi că nu o poți extrage fără a risca deteriorarea carcasei și distrugerea altor componente costisitoare.

Pe lângă capcana adezivului, inginerii Motorola au reușit să complice lucrurile nelăsând la vedere toți conectorii. Spre exemplu, pentru accesarea conectorului tip „panglică” folosit la conectarea ecranului de placa electronică este necesară dezasamblarea aproape completă a telefonului. La fel și în cazul senzorului de amprente. Singura veste bună este că încă sunt folosite șuruburi pentru fixarea componentelor modulare, care pot fi extrase cu o șurubelniță obișnuită.

Presupunând că spatele din sticlă al telefonului nu este deja spart, extragerea sa intactă va fi o adevărată provocare, urmată de extragerea acumulatorului. Restul componentelor sunt modulare și pot fi extrase relativ ușor, chiar dacă pentru unele operațiuni este necesară demontarea telefonului bucată cu bucată.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult