Motorola Edge Lite este versiunea mai ieftină a flagship-ului Edge+

22.06.2020
Motorola Edge Lite este versiunea mai ieftină a flagship-ului Edge+

Producător recunoscut pentru obiceiul de a lansa versiuni multiple ale aceluiași vârf de gamă, Motorola este pe cale să lanseze o versiune Lite a flagship-ului Edge +.

Apărând în contextul recesiunii globale indusă de măsurile de carantină împotriva COVID-19 și cu încrederea în modelul flagship afectată probleme cu fiabilitatea ecranului, Edge Lite ar putea fi un pariu mai riscant decât de obicei pentru Motorola.

Având de partea sa prețul ceva mai accesibil, Motorola Edge Lite ar urma să păstreze atuul conectivității 5G, producătorul încercând să convingă cu performanțe competitive selectând un chipset Qualcomm de nouă generație. În funcție de sursa zvonurilor, acesta ar putea fi modelul Snapdragon 730, sau mai puternicul 765G, cuplat cu 6GB memorie RAM și 128GB stocare internă. Problema este că în a doua variantă, telefonul ar urma să dispună de același chipset cu versiunea standard Motorola Edge, soluție nu tocmai în regulă din punct de vedere al poziționării pe piață.

În schimb, dacă Motorola Edge Lite preia designul cu “waterfall screen” folosit pe modelul Plus, unii cumpărători ar putea să ezite în luarea unei decizii, de teamă că problemele de fiabilitate raportate la modelul Plus vor apărea și la versiunea sa mai puțin costisitoare.

Punând sare pe rană, actualizarea firmware recent distribuită pentru corectarea problemelor raportate la modelul Edge+ nu pare să aducă rezultatele dorite pentru toată lumea, utilizatorii încă nemulțumiți fiind încurajați pe forumurile pentru suport tehnic să predea telefoanele defecte pentru înlocuire gratuită. Până aici, nimic ieșit din comun, numai că lipsa de transparență din partea Motorola pe tema acestui subiect aruncă îndoieli asupra cauzelor și răspândirea acestor incidente.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult