Motorola Edge+: primele imagini 3D cu următorul flagship al brandului american dezvăluie un ecran „cascadă”

06.03.2020
Motorola Edge+: primele imagini 3D cu următorul flagship al brandului american dezvăluie un ecran „cascadă”

Motorola se pregăteşte anul acesta de lansarea unui smartphone din gama high-end, după o absenţă pe acest segment în ultimii câţiva ani. Se pare că modelul Motorola Edge+ va fi cel care va juca rolul de „flagship” în 2020 pentru companie, iar detaliile despre acesta sunt cel puţin interesante. Avem de a face cu un dispozitiv Motorola cu design atrăgător şi modernizat şi ceea ce pare a fi un sistem de camere avansate.

Primele imagini „neoficiale” sunt lansate de OnLeaks şi Pricebaba, două entităţi care au mai creat modele 3D ale altor telefoane care s-au dovedit a fi bazate pe informaţii reale în trecut. În cazul Motorola Edge+, puteam observa că avem de a face cu primul dispozitiv de la Motorola cu ecran curbat, ba chiar foarte curbat, în stilul ecranului „Horizon” de pe Huawei Mate 30 Pro, care se extinde pe laterale până aproape de panoul de sticlă de pe spatele dispozitivului.

În consecinţă, butoanele Power şi cele pentru volum sunt împinse aprope pe spate, în timp ce marginile de sus şi de jos din jurul ecranului sunt minime. Asemeni altor dispozitive de top, şi Motorola Edge+ pare să adopte un orificiu pentru camera frontală poziţionat în colţul din stânga-sus, un orificiu semnificativ mai mic decât cel de pe Motorola One Action şi Motorola One Vision de anul trecut.

Este interesant însă faptul că din aceste imagini reiese că acesta este unul dintre puţinele dispozitive de pe piaţă livrate cu un jack pentru căşti de 3,5mm, poziţionat în partea de sus. Alte detalii pe care le putem extrage despre acest telefon din imagini este sistemul cu trei camere foto, care iese în relief de două ori, într-o manieră similară cu iPhone 11: avem o primă „cocoaşă” pe care sunt amplasate obiectivele şi apoi avem câte un inel metalic în jurul fiecărui obiectiv în parte. În dreapta camerelor par să fie integrate un fascicul laser pentru focalizare şi aprecierea distanţei faţă de subiect, cât şi un blitz LED.

Logo-ul Motorola de pe spate pare să fie iluminat, asemeni logo-ului de pe Motorola One Zoom. Acesta preia rolul unui LED pentru notificări în acest caz, însă nu şi a unui senzor de amprentă. Cel mai probabil, acesta va fi integrat în display, la fel ca pe modelul One Zoom. La capitolul baterie, acest model ar putea urca peste limita superioară a flagship-urilor din prezent, cu un acumulator de 5.179 mAh.

Printre specificaţiile aşteptate de la Motorola Edge+ amintim un chipset Snapdragon 865, un ecran de 6,67” cu rezoluţie Full HD+ şi refresh rate de 90 Hz, 8 sau 12 GB memorie RAM şi, desigur, compatibilitate cu reţelele 5G.

Nu este clar când va fi anunţat acest model, zvonurile spunând că acesta era iniţial programat să fie arătat în premieră la Mobile World Congress. Întrucât evenimentul a fost anulat, Motorola ar putea pregăti o prezentare online în următoarele câteva săptămâni.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult