Motorola ”Frontier” va fi cel mai avansat telefon cu Android al companiei, pregătit cu cameră de 200MP

17.01.2022
Motorola ”Frontier” va fi cel mai avansat telefon cu Android al companiei, pregătit cu cameră de 200MP

Motorola a anunțat deja Moto Edge X30, un flagship veritabil destinat însă doar pieței din China. Modelul cu nume de cod ”Frontier” ar putea fi ediția pentru piețele occidentale.

Departe de a fi doar un rebrand aplicat versiunii pentru China, noul dispozitiv plusează aspecte cheie ale setului de specificații, promițând o cameră foto de 200MP cu senzor Samsung. Configurația foto ar urma să fie completată cu o cameră ultra-wide de 50MP și cameră telephoto de 12MP, bazată pe un senzor furnizat de Sony.

Ecranul pare că va fi un model Full HD+ cu tehnologie OLED și diagonală 6.67 inch, funcționând cu rată de refresh la 144Hz. Deasupra ecranului am putea găsi același senzor de 60MP, întâlnit și pe Moto Edge X30.

Indicând un calendar de lansare pregătit pentru a doua jumătate a anului curent, noul flagship Motorola este descris cu chipsetul Snapdragon SM8475, posibil nume de cod pentru versiunea refresh a actualului vârf de gamă Qualcomm, Snapdragon 8 Gen 1. Lista dotărilor este completată cu 8GB sau 12GB memorie RAM, respectiv 128GB sau 256 GB stocare internă (în funcție de versiune).

Deși ar putea să nu fie disponibil prea curând, viitorul flagship cu siguranță are specificații de top, rămânând doar de văzut dacă Motorola îl va putea livra înaintea concurenței, brandul deținut de Lenovo nefiind tocmai pe lista prioritară de acces la chipseturi high-end, cum ar fi cazul cu Apple și Samsung.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult