Motorola lansează X30 Pro, primul telefon cu o cameră de 200 megapixeli

11.08.2022
Motorola lansează X30 Pro, primul telefon cu o cameră de 200 megapixeli

Motorola a anunțat oficial primul smartphone cu o cameră foto cu senzor de 200 megapixeli. Moto X30 Pro este dedicat pieței din China, însă ar trebui să ajungă în următoarele câteva luni și în Europa sub mule Motorola Edge 30 Ultra. Momentan avem doar specificațiile și prețul variantei chinezești, care concurează cu alte flagship-uri din piață, cu un procesor de top și încărcare extrem de rapidă.

Noul X30 Pro de la Motorola este un flagship performant cu o cameră unică (momentan) în piață

Moto X30 Pro pare să fie o evoluție a flagship-ului Edge 30 Pro de acum câteva luni. Acesta folosește un ecran similar, cu diagonală de 6,73”, rezoluție Full HD+, refresh rate la 144 Hz și margini curbate pe laterale. Această alegere este una ciudată, întrucât majoritatea companiilor se îndepărtează de acest design.

Configurația hardware are la bază chipset-ul Snapdragon 8+ Gen 1 de la Qualcomm, procesorul pe care îl vedem acum din ce în ce mai des pe cele mai noi smartphone-uri, alături de 8 sau 12 GB memorie RAM LPDDR5 și până la 512 GB stocare internă pe suport UFS 3.1. Acumulatorul de 4.500 mAh este printre cele mari din piață, dar nu cel mai mare, însă încărcarea la 125W este una dintre cele mai rapide dintre cele disponibile în prezent. Acest model integrează chiar și încărcare wireless, care permite încărcare la 50W.

moto x30 pro back

Desigur, display-ul și configurația erau destul de bune și pe modelul X30/Edge 30 Pro original, dar camera primește cele mai mari îmbunătățiri. Acesta este primul smartphone din piață care folosește senzorul Samsung ISOCELL HP1, cu rezoluție de 200 megapixeli și dimensiuni de 1/1.22”. Acesta poate realiza fotografii atât la rezoluția sa maximă, cât și la rezoluții mai mici, cu detalii îmbunătățite, zgomot redus și performanță mai bună în lumină scăzută, prin pixel binning, combinând fie câte doi, sau câte 4 pixeli.

Acesta este și unul dintre puținele telefoane care poate filma în 8K la 30 de cadre pe secundă, majoritatea modelelor lansate anterior oferind doar 24 de cadre pe secundă. Celelalte două camere oferă rezoluție de 50 megapixeli, pentru camera ultra-wide și 12 megapixeli pentru camera cu zoom. Din fericire, nu găsim cameră macro sau una de adâncime pe acest model. Chiar și pe partea din față, Moto X30 Pro vine cu o cameră de rezoluție înaltă: 60 megapixeli.

Prețul este mai mic decât ne-am fi așteptat

Pentru ceea ce oferă, Motorola pare că cere un preț chiar mic, având în vedere alternativele din piață. Moto X30 Pro, în varianta de bază, cu 8 GB RAM și 128 GB stocare costă 3.699 yuan, adică 530 de euro. Modelul de top, cu 12 GB RAM și 512 GB stocare costă 4.499 yuan, adică 650 euro. O versiune europeană ar putea fi însă semnificativ mai scumpă, din cauza taxelor aplicate pe importurile din China, dar tot ar trebui să fie lansat la un preț semnificativ mai mic decât 1.000 euro.

sursa: Giznochina

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult