Motorola pregătește Moto G20, un telefon mai ieftin cu ecran de 6.5 inch și cameră de 48MP

25.04.2021
Motorola pregătește Moto G20, un telefon mai ieftin cu ecran de 6.5 inch și cameră de 48MP

Motorola continuă șirul lansărilor Moto G livrând G20, un model pentru cumpărătorii cu buget modest, încercând să prezinte aceeași ofertă cu ecran mare și patru camere foto întâlnită la telefoane mai scumpe.

Livrat într-o carcasă cu finisaje din plastic și ramă ceva mai groasă în jurul ecranului, Moto G20 nu trădează prea multe compromisuri, la prima impresie. Însă privind numele chipsetului Unisoc T700, complet anonim pentru vasta majoritate a fanilor Android, înțelegem că produsul vine cu unele compromisuri la partea de performanță.

Adresat celor care doresc un telefon cu ecran mare și bateri mare, Moto G20 vine cu acumulator de 5000 mAh și un ecran IPS de 6.5 inch, dar la rezoluție HD+ în loc de FHD+.

Revenind la misteriosul brand Unisoc, aceasta este deținut de un proiectant de chipseturi originar din China, care își produce creațiile în fabricile furnizorilor consacrați de semiconductoare, selectând în prealabil unul dintre procesele de fabricație mai puțin costisitoare. În cazul de față, Unisoc T700 are la bază procesul pe 12 nm, folosit și de MediaTek pentru chipseturi entry-level cum ar fi  Helio G70 sau G85. Până la urmă, un design bine optimizat poate livra performanțe decente, în ciuda folosirii unui proces de fabricație ușor învechit. Nu și de data aceasta, primele teste Geekbench realizate cu un presupus exemplar Motorola Moto G20 returnând scoruri demne mai degrabă de un smartphone de buget din anul 2018.

Trecând și la aspectele pozitive, Moto G20 vine totuși cu un ecran de 90Hz, care te va ajuta să treci mai ușor peste faptul că jocurile de Android sunt redate la rezoluție 720p, pe un ecran de aproape 7 inch.

Ajungând și la capabilitățile foto, singurul element de atracție este camera principală de 48MP, secondată cu o cameră ultra-wide de 8MP pe care nu o vei folosi prea des și senzori Macro + DoF a câte 2MP fiecare, de care vei uita cu totul după prima săptămână de posesie a telefonului.

Chiar mai importantă decât performanțele pe partea de CPU, memoria RAM de 4GB este un mare plus peste alte modele smartphone cu preț foarte mic, fiind suficientă pentru folosirea confortabilă a aplicațiilor de Android. Un al plus este și prezența versiunii Android 11, preinstalată din fabrică.

Moto G20

Pe lista dotărilor mai intră și o tastă dedicată pentru serviciul Google Assistant, senzor de amprentă la partea din spate, ieșire pentru căști de tip jack 3.5mm și o carcasă cu certificare IP52, pentru protecție la contactul cu apă și praf.

Motorola Moto G20 va fi livrat în versiunile de culoare Sky Blue și Rosa Flamingo, la un preț recomandat de 130 dolari.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult