Motorola Moto X, lansat într-o nouă versiune cu ecran de 5.2” şi procesor mai rapid

05.09.2014
Motorola Moto X, lansat într-o nouă versiune cu ecran de 5.2” şi procesor mai rapid

Motorola a anunţat o versiune îmbunătăţită a terminalului Moto X, cu specificaţii superioare şi un ecran mai mare decât modelul anterior.

Cu nume complet Moto X XT1052, noul top de gamă se face remarcat prin designul cu ramă din metal şlefuit, pus în valoare cu ajutorul capacelor ornate cu diferite culori şi texturi, imitând suprafeţe ca lemnul de bambus şi diferite tipuri de piele. În plus, sunt disponibile şi capace de schimb confecţionate din lemn, apreciate pentru aspectul veritabil şi senzaţia dată la atingere.

Trecând la specificaţii, noul Moto X foloseşte o configuraţie cu 2GB memorie RAM şi chipset Snapgragon 801, dispunând de procesor quad-core la 2.5GHz şi nucleu grafic Adreno 330. Telefonul este oferit în variante cu 16GB şi 32GB memorie internă, ambele lipsite de slot microSD, producătorul recomandând în schimb folosirea serviciilor de stocare cloud pentru creşterea spaţiului de stocare.

Moto X XT1052

Ecranul AMOLED de 5.2” foloseşte rezoluţie 1080p, corespunzătoare unei densităţi de 423ppi. Scutul din sticlă Gorilla Glass ascunde o cameră frontală optimizată pentru poze selfie, iar pe capacul din spate găsim camera foto principală cu senzor de 13MP şi blitz dual-LED, capabilă să filmeze la rezoluţie 4K.

Carcasa cu grosime de 9.9mm, respectiv 3.8mm în zona exterioară, ascunde un acumulator de 2300mAh nedemontabil, care aduce greutatea finală la un respectabil 144grame.

Noul Moto X este livrat cu versiunea Android 4.4.4 KitKat, îmbogăţită cu mai multe aplicaţii şi exclusivităţi Motorola, cum ar fi suport îmbunătăţit pentru comenzi vocale şi un sistem pentru comenzi prin gesturi implementat cu ajutorul senzorilor infraroşu încorporaţi în telefon.

Moto X XT1052 - vedere spate

Special pentru produsul nou lansat, Motorola oferă şi o cască bluetooth cu design asortat telefonului. Disponibil la preţul de 99.99 dolari, accesoriul Moto Hint se face remarcat în primul rând prin dimensiunile reduse, performanţele fiind şi ele la nivelul unui produs din gama premium.

Casca bluetooth Motorola Moto Hint

Pentru început, Motorola va asigura disponibilitatea pentru piaţa din Statele Unite, Mexic, Franţa, Germania şi Marea Britanie, urmând ca lista să fie extinsă pe parcurs. Doritorii pot comanda noul Moto X XT1052 la preţul de 499.99 dolari în pachet retail.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult