Motorola One Fusion, cu ecran Max Vision de 6.5 inch, prezentat oficial

03.07.2020
Motorola One Fusion, cu ecran Max Vision de 6.5 inch, prezentat oficial

Motorola One Fusion este versiunea mai ieftină a modelului Fusion+ anunțat luna trecută, cu ecran HD+ de 6.5 inch în loc de FHD+ și chipset entry-level Snapdragon 710. Livrată cu platforma Android One, telefonul dispune totuși de 4GB memorie RAM.

Motorola One Fusion: un telefon mai ieftin dar suficient de puternic

Deși promite multe dintre avantajele telefoanelor mai scumpe, Motorola One Fusion vine însă într-o carcasă din policarbonat cu finisaj glossy, ceea ce înseamnă că rezistența la uzură este mult inferioară. Găsim totuși trăsături de design ce amintesc de gama premium, cum cu sunt marginile curbate și ecranul decupat după conturul carcasei, soluția tehnică mai puțin costisitoare fiind trădată doar de „bărbia” proeminentă lăsată la partea de jos. Ecranul de 6,5” este de tip LCD cu rezoluție HD+, claritatea imagini având puțin de suferit. Ecranul cu raport de aspect de 19,5:9 vine decupat la partea de sus (modelul Fusion+ are cameră retractabilă).

Motorola pune un mare accent pe software-ul lui Motorola One Fusion. Telefonul vine echipat cu Android 10 în varianta Android One, deci cu un minimum de personalizări. Compania se angajează să livreze cel puțin un update major, cât și actualizări de securitate pentru următorii câțiva ani. Telefonul include chiar și un buton „Google Assistant” dedicat.

Android One, pentru o experiență Android „curată”

Camera foto principală este un model quad-camera în configurație 48MP+8MP+5MP+2MP, iar camera frontală are un singur senzor de 8MP.  În aplicația de cameră găsim însă multe opțiuni interesante precum Night Vision, Auto Smile Cepture, HDR, Best Shot și chiar integrare cu Google Lens. Ba chiar și camera macro beneficiază de câteva moduri dedicate.

În afară de aplicația de cameră, care este proprietară Motorola, majoritatea aplicațiilor implicite sunt cele de la Google.

Lista dotărilor este completată cu 64GB stocare internă, acumulator de 5000mAh, senzor de amprente pe spatele telefonului, ieșire audio de tip jack 3.5mm și suport dual SIM hibrid (trebuie să alegi între a doua cartelă SIM sau card microSD).

Anunțat, deocamdată, doar pentru zona Americii Latine, Motorola One Fusion este oferit în versiunile de culoare Emerald Green și Deep Sapphire Blue, pentru echivalentul a 249 dolari americani. Pentru comparație, modelul One Fusion+ a fost dezvăluit pentru piața europeană cu prețul de 299 euro.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult