Motorola pregătește Defy 5G, un smartphone rezistent, dotat și cu conectivitate prin satelit

09.01.2023
Motorola pregătește Defy 5G, un smartphone rezistent, dotat și cu conectivitate prin satelit

Motorola Defy 5G ar putea fi primul smartphone Motorola de pe care poți trimite și recepționa mesaje SMS prin satelit.

Așa cum se cuvine pentru un smartphone din categoria rugged, Defy 5G dublează protecția oferită de carcasa rezistentă la lovituri, praf și umezeală cu conectivitate prin satelit, de folosit pentru a trimite și recepționa mesaje SMS din locațiile izolate, neacoperite de rețelele terestre de telefonie mobilă.

Spre deosebire de conectivitatea prin Satelit deja anunțată pe telefoane Apple și Samsung, serviciul oferit de Motorola nu se limitează la schimburi de mesaje text cu operatorii serviciilor de urgență, un parteneriat semnat cu fabricantul britanic Bullitt Group permițând adăugarea de conectivitate prin satelit bidirecțională, facilitând trimiterea și recepționarea de mesaje SMS. Astfel, putem aștepta ca noul serviciu să fie inclus și pe viitoare telefoane Motorola, începând cu modele din gama de top și mid-range.

Bullitt Group a confirmat deja disponibilitatea serviciului său de comunicații prin satelit începând cu primul trimestru din 2023, astfel că lansarea Motorola Defy 5G nu poate întârzia foarte mult.

Seria de telefoane Motorola Defy a debutat în anul 2021, primul telefon „rugged” al companiei fiind dezvoltat tot în parteneriat cu Bullitt Group. Vorbim despre un smartphone mid-range, similar în specificații cu alte dispozitive Moto, dar echipat cu o carcasă rezistentă la apă, praf, șocuri mecanice și alte cazuri de utilizare „extreme”.

La fel ca primul model din serie, noul Motorola Defy 5G va avea certificări IP68 și MIL-SPEC 810H, putând rezista sub apă adâncă de 1,5 metri sau căderi de la 1,8 metri înălțime pe ciment. De asemenea, certificarea MIL-SPEC 810H asigură rezistență și la alte tipuri de pericole, precum temperaturi extreme sau vibrații. Telefonul vine echipat cu un șnur, pentru a putea fi agățat de îmbrăcăminte sau rucsac.

În timp ce detaliile tehnice nu sunt cunoscute, ne putem așteptat la o configurație de nivel mediu bazată pe un chipset Snapdragon cu acumulator de 5000 mAh, respectiv un asortament de camere foto cu performanțe decente, dar nu spectaculoase.

Cât despre conectivitatea prin satelit, aceasta va fi asigurată gratuit doar în primul an și limitată la asistență în regim SOS. În schimb, suportul pentru mesaje SMS prin satelit va fi deblocat în baza unui abonament de 4.99 dolari/lună. Deși pare cam mult pentru doar schimburi de mesaje SMS, serviciul ar putea fi un ajutor crucial în drumețiile pe munte sau alte locații izolate.

Lansat cu prețul de 329 euro în magazine, primul model Motorola Defy a fost unul dintre cele mai ieftine telefoane rugged de pe piață. Rămâne de văzut dacă noul model cu 5G și conectivitate prin satelit va reuși să rămână la un nivel de preț similar.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult