Motorola pregăteşte Moto G8 Plus, o variantă ceva mai bine dotată a lui Moto G8

15.10.2019
Motorola pregăteşte Moto G8 Plus, o variantă ceva mai bine dotată a lui Moto G8

Seria de smartphone-uri Moto G de la Motorola s-a dovedit a fi un adevărat succes, atât în pieţele bine dezvoltate cum este cea din statele unite dar şi pieţele emergente, unde raportul excelent performanţă/preţ a convins mulţi cumpărători indecişi.

Un aspect la care Moto G a rămas în urmă în ultimii ani a fost însă design-ul, Motorola preferând abordări mai facile din punct de vedere al costului de fabricaţie. Din păcate nici seria Moto G8 nu pare să iasă prea mult în faţa competiţiei, imaginile de prezentare neoficiale ilustrând un design all-screen cu ramă destul de groasă şi design tip „picătură”. Nici la partea din spate inovaţia nu pare la cote maxime, Moto G8 Plus apărând cu senzor de amprente convenţional deghizat cu logo-ul Motorola şi o cameră foto împărţită între un modul principal de 48MP şi senzori auxiliari delimitaţi separat. Potrivit listei preliminare cu specificaţii, camera principală de 48MP este secondată de o cameră wide-angle cu rezoluţie 16MP şi cameră de 5MP pentru aplicarea efectelor de profunzime în pozele tip-portret. Celelalte două lentile ilustrate cu imaginea de prezentare ar urma să găzduiască un sistem de autofocalizare laser şi blitz-ul LED.

Decupat după modelul „picătură” din suprafaţa ecranului de 6.3 inch mai găsim o cameră foto de 25MP. Ecranul de tip IPS oferă rezoluţie 1080×2280 pixeli şi este animat cu ajutorul unui chipset din seria Qualcomm Snapdragon 665, ajutat cu 4GB memorie RAM.

Moto G8 Plus va fi livrat în două variante, cu 64GB şi 128GB stocare internă. Ambele dispun însă de slot microSD, acumulator de 4000mAh şi ieşire pentru căşti tip jack 3.5mm.

Judecând după versiunea de firmware livrată – Android 9 Pie – Motorola va lansa noua serie Moto G până cel târziu începutul anului viitor.

În afară de Moto G8 şi Moto G8 Plus este aşteptată şi o variantă Moto G8 Play, însă nu este clar dacă toate acestea vor avea debutul simultan, compatibilitatea cu accesoriile Moto Play necesitând anumite adaptări la partea de firmware care pot întârzia debutul oficial.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult