Motorola pregăteşte One Power, o clonă de iPhone X cu Android One

30.05.2018
Motorola pregăteşte One Power, o clonă de iPhone X cu Android One

Pe la începutul anului 2018, un leak prezenta o întregă gamă de smartphone-uri Motorola încă neanunţate, printre care se afla şi unul care semăna foarte mult cu iPhone X, fiind la acel moment numit în documentele scăpate pe internet Moto X5, Se pare însă că Planurile s-au mai schimbat puţin, întrucât cel mai recent leak al telefonului îl numeşte „Motorola One Power”, un model din gama Android One, cu acelaşi design cu „breton” pe care l-am văzut anterior.

Motorola One Power pare să fie un model mid-range premium, echipat cu sistemul de operare Android 8.0 sau 8.1 în varianta sa nemodificată. Avem astfel de a face cu un sistem de navigaţie standard, cu trei butoane virtuale în partea de jos a ecranului, spre diferenţă de un control cu gesturi cum sugera leak-ul iniţial cu Moto X5.

La capitolul design, Motorola One Power seamănă izbitor de mult cu iPhone X. Pe partea din faţă, decupajul pare să fie la fel de mare precum cel de pe telefonul Apple, ceva ce alţi producători au încercat să reducă în dimensiuni. Pot fi observate două camere foto, deci probabil vom avea de a face şi cu un sistem de deblocare prin recunoaştere facială şi un mod portret pe camera frontală, în timp ce în partea de jos a ecranului există un spaţiu unde este amplasat logo-ul Motorola.

Pe partea din spate, telefonul pare să fie acoperit cu o bu ată mare de aluminiu, în centru fiind amplasat un senzor de amprentă care include şi iconicul logo „M”. Camera foto este similară cu cea de pe iPhone X, cu doi senzori amplasaţi vertical şi cu blitz-ul poziţionat între aceştia.

Momentan nu este clar ce hardware va integra acest telefon, însă cel mai probabil că va fi bazat pe platforma Snapdragon 600 de la Qualcomm. Telefonul este aşteptat în magazine în cursul anului curent, cel puţin în Statele Unite ale Americii. Nu este clar dacă Lenovo va distribui Motorola One Power la nivel global.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult