Motorola pregăteşte un MotoMod cu modem 5G pentru seria Moto Z

29.05.2018
Motorola pregăteşte un MotoMod cu modem 5G pentru seria Moto Z

Se vorbeşte despre tehnologia 5G de câţiva ani buni, însă abia de anul acesta vor apărea şi primele antene capabile să susţină conexiuni 5G pentru publicul larg. Chiar dacă pentru moment nu foarte multe dispozitive vor fi compatibile, cel mai probabil în 2019 vom începe să primim multe dispozitive care vor integra noi modemuri. Motorola pare însă să apeleze la MotoMods pentru a se asigura că utilizatorii dispozitivelor Moto nu vor trebui să schimbe telefonul pentru a accesa vitezele crescute pe reţele 5G.

O imagine cu un accesoriu MotoMod numit „5g moto mod” pentru Moto Z3 Play, următorul smartphone modular al companiei, a apărut pe forumul xda-developers, sugerând că un astfel de dispozitiv va fi lansat odată cu noile generaţii de smartphone-uri Motorola. Acesta pare să fie destul de mare în dimensiuni şi cel mai probabil integrează atât un modem şi o antenă, necesare pentru conectivitate 5G, cât şi un acumulator extins, întrucât conectivitatea 5G va consuma cu siguranţă multă energie la început.

Este curios însă faptul că Moto Z3 Play din poză nu pare să aibă un design foarte diferit de cel al generaţiilor precedente, probabil Motorola preferând să păstreze compatibilitatea cu accesoriile MotoMods decât să sară pe trendul ecranelor decupate. De asemenea, în imagine poate fi observat un buton virtual similar cu cel de pe iPhone X, sugerând că telefonul va oferi control prin gesturi în locul butoanelor de navigaţie standard.

Avantajele utilizării unui MotoMod 5G nu ar fi însă în utilizarea normală, reţelele 4G fiind în prezent destul de rapide pentru a asigura o experienţă de utilizare foarte rapidă. Acesta ar fi însă bun pentru cei care au nevoie de un hotspot rapid pentru un laptop sau computer, sau pentru conexiuni care au nevoie de latenţă foarte mică, acesta fiind unul dintre avantajele reţelelor de nouă generaţie. Astfel, realizarea unui accesoriu dedicat doar celor care au neapărată nevoie de astfeld e conexiuni are sens, întrucât integrarea unui modem 5G în telefon ar putea oferi o experienţă de utilizare inferioară, cu autonomie scăzută.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult