Motorola RAZR 2, confirmat. Va fi lansat mai repede decât ne așteptam

26.05.2020
Motorola RAZR 2, confirmat. Va fi lansat mai repede decât ne așteptam

Motorola RAZR a fost lansat la începutul acestui an după câteva săptămâni de amânări. Compania spunea la momentul respectiv că producția nu poate ține pasul cu cererea. Chiar dacă probabil că s-a bucurat de un succes mare la lansare, telefonul pliabil de la Motorola nu pare să aibă și un succes pe termen lung. Acesta este deja inclus în oferte de genul „două la preț de unul” prin SUA. Un reprezentant Lenovo a confirmat însă că va exista un Motorola RAZR 2, care va fi lansat în doar câteva luni.

Confirmat, dar fără detalii

Adevărul este că telefoanele pliabile sunt momentan o nișă, iar dispozitivele pe care le vedem acum pe piață reprezintă abia prima generație. Astfel, problemele pe care acestea le au sunt cumva așteptate, fiind vorba despre tehnologii noi. Astfel, succesul Motorola RAZR nu pare să afecteze planurile pe termen lung ale companiei. Thiubault Dousson, general manager al Lenovo Africa de Sud, a confirmat în cadrul podcast-ului Reframed Tech că Motorola RAZR 2 va fi lansat în septembrie. Acesta nu a oferit însă detalii noi despre acest telefon.

Leak-urile spun că Motorola RAZR 2 va fi un upgrade semnificativ

Din fericire, XDA Developers are câteva informații neoficiale despre dispozitiv. Se pare că acesta va fi mai degrabă un upgrade hardware, un „refresh”, decât un dispozitiv complet nou. Noul RAZR 2 de la Motorola ar putea folosi un chipset Snadpragon 765 cu modem 5G, un upgrade semnificativ de la modelul 710 din prezent. De asemenea, va folosi 8 GB RAM și 256 GB stocare, din nou, upgrade-uri binevenite. RAZR a fost echipat cu o cameră destul de slabă, iar Lenovo și Motorola vor să aducă îmbunătățiri și la acest capitol.

Nu vom primi un sistem de camere cu mai multe obiective și nici senzori de dimensiuni mari. Camera va primi însă un upgrade la un senzor de 48 megapixeli. Este vorba despre un model Samsung ISOCELL Bright GM1, lansat în 2019. Senzorul este un model de medie, folosit în trecut și de către Xiaomi și Samsung pe modele mai ieftine. Camera frontală primește de asemenea un „boost” la 20 megapixeli.

Conexiuna 5G de pe Motorola RAZR 2 va funcționa doar cu rețele sub-6GHz, nu și cu cele mmWave. Bateria va primi însă capacitate în plus, ceva greu de obținut având în vedere spațiul limitat de la interior. La  2.845 mAh, aceasta ar trebui să ofere autonomie în plus, însă nu cu mult. În termeni de design, noul RAZR 2 va fi similar cu modelul original.  Software-ul pre-instalat va fi, evident, Android 10.

Tot pe la sfârșitul verii s-ar putea să vedem și alte modele de telefoane pliabile noi. Deja zvonurile despre noi dispozitive Fold de la Samsung încep să prindă contur. Lansarea acestora este așteptată alături de seria Galaxy Note20. Tot în 2020 am putea vedea intrarea altor companii pe această piață. Xiaomi a demonstrat în trecut dispozitive cu ecrane pliabile, iar TCL a prezentat mai multe concepte de design atât pentru piața de telefoane, cât și pentru tablete.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult