Motorola Razr 2022 va fi mai scump decât concurentul direct, Galaxy Flip4

11.10.2022
Motorola Razr 2022 va fi mai scump decât concurentul direct, Galaxy Flip4

Un motiv pentru care adopția telefoanelor pliabile a fost destul de lentă în ultimii câțiva ani a fost prețul ridicat al acestor dispozitive în comparație cu smartphone-urile „tradiționale”. Se pare că nici în 2022, prețurile acestor modele nu vor scădea, zvonurile despre noul Motorola Razr 2022 sugerând că acesta va costa mai mult chiar și decât concurentul direct de la Samsung, Galaxy Z Flip4, lansat în luna august a acestui an.

Cu hardware similar și un design asemănător, Motorola ar putea cere mai mult pe Razr 2022 decât cere Samsung pe Flip4

Razr 2022 este deja lansat în China de câteva luni, iar în această regiune, prețul pornește de la 6.000 yuan, echivalent cu 865 euro. Acesta nu este un preț tocmai exagerat, având în vedere că telefonul este livrat într-o versiune cu 8 GB RAM și 128 GB stocare alături de un procesor Snapdragon 8+ Gen 1. Totuși, în Europa, prețul va fi semnificativ mai mare, conform Ronald Quandt de la WinFuture.de.

Acesta a publicat pe contul său de Twitter faptul că are informații conform cărora Razr 2022 va porni de la un preț de peste 1.200 euro în Europa atunci când va fi în sfârșit lansat. Telefonul era așteptat la începutul lunii septembrie, alături de modelele din seria Edge 30, însă Motorola a decis să îl împingă câteva săptămâni în plus. Quandt, sursa acestor informații spune ironic că Motorola va vinde „probabil” 5, sau poate 6 unități de Razr în Europa, sugerând că prețul ar fi prea mare pentru ceea ce oferă telefonul.

Samsung Galaxy Flip4 pornește de la 1.100 de euro pentru o configurație similară, însă încă de la început a fost inclus în tot felul de campanii de promovare și la oferte avantajoase. În România, puteai obține o reducere de 150 de euro din prețul inițial la precomandă, de exemplu.

Se pare că Motorola Razr 2022 va fi lansat oficial și în Europa foarte curând, probabil chiar înainte de sfârșitul lunii octombrie.

sursa: Twitter

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult