Motorola Razr 2022, anunțat imediat în urma Galaxy Z Flip 4, însă doar pentru piața din China

11.08.2022
Motorola Razr 2022, anunțat imediat în urma Galaxy Z Flip 4, însă doar pentru piața din China

Motorola Razr 2022 a fost prezentat oficial, apărând cu un design aproape identic modelului anterior și chipsetul Snapdragon 8+ Gen 1. Pentru început, noul telefon clamshell de la Motorola va fi disponibil exclusiv pentru piața din China, însă este așteptat ca producătorul să anunțe și disponibilitatea pentru piețele occidentale, în viitorul apropiat.

Dezvoltată pe fundațiile clasicelor telefoane Razr de la începutul anilor 2000, noua gamă de telefoane pliabile Motorola Razr a apărut în anul 2019 ca o alternativă foarte promițătoare la seria Galaxy Z Flip de la Samsung. Totuși, alternativa Motorola a rămas de fiecare dată în urmă în privința unor aspecte esențiale, începând cu versatilitatea pachetului software și până la capabilitățile hardware, sud-coreenii de la Samsung reușind să-și reconfirme de fiecare dată avantajul obținut din rolul de promotor care a lansat de facto piața globală de telefoane pliabile.

Prezentat alături de modelele X30 Pro și S30 Pro, noul Motorola Razr 2022 vine echipat cu cel mai puternic chipset Qualcomm al momentului, împachetat într-o carcasă cu design optimizat și câteva upgrade-uri minore, care însă nu schimbă fundamental experiența de utilizare.

Astfel, principalul argument folosit de Motorola este noțiunea de flagship compact și ușor de strecurat în buzunar. Telefonul cu format clamshell și ecran pliabil vine cu o adaptare Android 12 numită MyUI 4.0, conținând un bundle de aplicații exclusive, ceva mai spartan decât întâlnim la rivalul Samsung.

Noul Motorola Razr 2022 cine cu un ecran principal de 6.7 inch, pliabil pe orizontală. De tip OLED, acesta are un finisaj mat anti-reflexie și suport pentru rată de refresh la 144Hz. Aplicat pe exterior și esențial pentru anunțarea mesajelor de notificare, ecranul secundar măsoară 2.7 inch și vine este denumit Quick View, Motorola implementând pentru acesta numeroase capabilități gândite să „scutească” utilizatorii de efortul deplierii/vizitării ecranului principal, mărind astfel și durata de viață a telefonului. Spre exemplu, poți folosi camera principală a telefonului pentru poze selfie, pentru schimbarea melodiei aflată în redare, verificarea mesajelor de notificare și multe altele.

Lista dotărilor este completată cu o cameră foto principală de 50MP, asistată cu stabilizare optică. Mai găsim și o cameră ultra-wide de 13MP și cameră frontală de 32MP.

Comparat cu modelul de anul trecut, noul Razr renunță la „bărbia” proeminentă lăsată în josul ecranului, în favoarea unui design ceva mai modern. Aparent, prețul Motorola Razr 2022 rămâne neschimbat față de seria anterioară. Valabile pentru piața din China, prețurile sunt de 965 dolari pentru echiparea cu 8GB/256GB memorie și 1083 dolari pentru varianta cu 12GB/512GB. Evident, prețurile pentru Europa vor fi sensibil mai mari, în calcul intrând atât taxele de import aplicabile pentru bunuri extra-comunitare, cât și strategia de marketing a Motorola, care ar putea „ajusta” prețul final pe baza condițiilor de piață.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult